Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » 35mm filmet vásárolnék, ki...

35mm filmet vásárolnék, ki hol szokta venni?

Figyelt kérdés

SziasztoK!

Holnap veszem kézbe a Canon A-1 analóg gépemet, filmet szeretnék venni hozzá.

Ki, milyen filmet ajánl?

Láttam hogy lejárt filmekre is lehet fotózni, bár a végeredmény elég random lehet.

Esetleg lejárt filmel fotóztatok már? Honnan vettétek?

#film #fotó #analóg #expired film #filmes gép
2019. márc. 3. 13:49
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Néhány éve talán DM-ben tudtam venni ezt a Paradise filmet, de mintha Müller-ben is lenne film. Egyébként egyre ritkább. Legtisztább ha fotós boltban érdeklődsz (ahol nyomtatnak, ill. hívnak is elő).
2019. márc. 3. 13:52
 2/8 A kérdező kommentje:

Esetleg valami ajánlott film? Kodak Gold-ot néztem, mert viszonylag olcsó.

Ugye most kezdem ezt az egészet, aztán nem kéne sokat költenem rá.

2019. márc. 3. 14:03
 3/8 anonim ***** válasza:
Fuji negatív jobb.
2019. márc. 3. 15:07
 4/8 anonim ***** válasza:
50%

"Ugye most kezdem ezt az egészet, aztán nem kéne sokat költenem rá."

Pedig elég sokat fogsz rákölteni.

Puding próbája az evés. Vedd meg a legolcsóbbat és ha nem válik be, akkor kipróbálsz egy másik márkát.

2019. márc. 3. 20:42
 5/8 anonim ***** válasza:
a filmes fotózás nem olcsó, ha jó minőséget akarsz, akkor pláne nem. a legfontosabb kérdés h miért is akarod csinálni. persze kezdésként lehet mindenféle olcsó filmekkel kísérletezni, de ha jó minőséget akarsz, akkor meg kel találnod azt a minőséget, ami az igenyeidnek megfelel.
2019. márc. 4. 06:52
 6/8 anonim ***** válasza:
50%

Specializált fotós boltban. Ha szerencséd van még normálisan is tárolták.

Én is most ismerkedek a filmes fotózással. Tudom, hogy mennyire jó lenne hirtelen fejest ugrani az egészbe és mindent egyszerre kipróbálni, de szerintem mielőtt elkezdene az ember maratont futni, érdemes megtanulni járni ;) Éppen ezért nem is fotózok (még) lejárt filmre, pedig van nálunk egy kazal.

Egyébként Ilford Pan 400 volt a legutóbbi áldozat.

Bele kellene folynod a fotós életbe. Analóg fotós facebook csoportokban szokott felbukkanni lejárt film, illetve ismerősök is meg tudnak vele találni, amennyiben tudják, hogy ez téged érdekel. Ha jobban bele akarsz folyni a dologba, szoktak analóg workshopokat, tanfolyamokat tartani, Pesten mindenképp, de megyeszékhelyen is előfordul.

"nem kéne sokat költenem rá."

:DDDDD

2019. márc. 4. 07:08
 7/8 anonim ***** válasza:

Én is nagyon szeretem az filmes fotózást, a digitális technika mellett :-)

Én fotós üzletben szoktam negatívot csak sajnos nem olyan bőséges a választék. Például ISO400 filmet nem is láttam pedig az a kedvencem. Többnyire Kodak és Fuji van 200ISO érzékenységűek. Az Agfa megszűnt végleg de nem is baj mert nem szerettem. A magyar Fortepan pedig már csak emlék. Pedig ez volt a legjobb mindenben.

2019. márc. 12. 01:42
 8/8 king713 válasza:

Elég sok helyen tudsz még filmet venni, még a Madaras áruház üzletsorán is van kis maszek fotós aki árul olcsóbb Kodak, Fuji filmeket.

Nem derült ki, hogy budapesti vagy-e de a belvárosban sok bolt van, Kazinczy utca, Ó utca, Wesselényi utca... nem akarok reklámot keresni de ha ezeket az utcákat + fotó beírod a google-be akkor meg is van.

Van egy webshop is akik alapvetően elemekkel foglalkoznak de van pár film én is tőlük rendeltem, és kiszállítják futárral.

Szóval a helyzet azért nagyon nem reménytelen.

2020. febr. 25. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!