35mm filmet vásárolnék, ki hol szokta venni?
SziasztoK!
Holnap veszem kézbe a Canon A-1 analóg gépemet, filmet szeretnék venni hozzá.
Ki, milyen filmet ajánl?
Láttam hogy lejárt filmekre is lehet fotózni, bár a végeredmény elég random lehet.
Esetleg lejárt filmel fotóztatok már? Honnan vettétek?
Esetleg valami ajánlott film? Kodak Gold-ot néztem, mert viszonylag olcsó.
Ugye most kezdem ezt az egészet, aztán nem kéne sokat költenem rá.
"Ugye most kezdem ezt az egészet, aztán nem kéne sokat költenem rá."
Pedig elég sokat fogsz rákölteni.
Puding próbája az evés. Vedd meg a legolcsóbbat és ha nem válik be, akkor kipróbálsz egy másik márkát.
Specializált fotós boltban. Ha szerencséd van még normálisan is tárolták.
Én is most ismerkedek a filmes fotózással. Tudom, hogy mennyire jó lenne hirtelen fejest ugrani az egészbe és mindent egyszerre kipróbálni, de szerintem mielőtt elkezdene az ember maratont futni, érdemes megtanulni járni ;) Éppen ezért nem is fotózok (még) lejárt filmre, pedig van nálunk egy kazal.
Egyébként Ilford Pan 400 volt a legutóbbi áldozat.
Bele kellene folynod a fotós életbe. Analóg fotós facebook csoportokban szokott felbukkanni lejárt film, illetve ismerősök is meg tudnak vele találni, amennyiben tudják, hogy ez téged érdekel. Ha jobban bele akarsz folyni a dologba, szoktak analóg workshopokat, tanfolyamokat tartani, Pesten mindenképp, de megyeszékhelyen is előfordul.
"nem kéne sokat költenem rá."
:DDDDD
Én is nagyon szeretem az filmes fotózást, a digitális technika mellett :-)
Én fotós üzletben szoktam negatívot csak sajnos nem olyan bőséges a választék. Például ISO400 filmet nem is láttam pedig az a kedvencem. Többnyire Kodak és Fuji van 200ISO érzékenységűek. Az Agfa megszűnt végleg de nem is baj mert nem szerettem. A magyar Fortepan pedig már csak emlék. Pedig ez volt a legjobb mindenben.
Elég sok helyen tudsz még filmet venni, még a Madaras áruház üzletsorán is van kis maszek fotós aki árul olcsóbb Kodak, Fuji filmeket.
Nem derült ki, hogy budapesti vagy-e de a belvárosban sok bolt van, Kazinczy utca, Ó utca, Wesselényi utca... nem akarok reklámot keresni de ha ezeket az utcákat + fotó beírod a google-be akkor meg is van.
Van egy webshop is akik alapvetően elemekkel foglalkoznak de van pár film én is tőlük rendeltem, és kiszállítják futárral.
Szóval a helyzet azért nagyon nem reménytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!