Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Miért veszít a kép photoshopba...

Angyalka027 kérdése:

Miért veszít a kép photoshopban a színtelítettségéből?

Figyelt kérdés
2019. febr. 14. 13:02
 1/6 A kérdező kommentje:
Elkészitem a képet RAW-ban. Képnézegetővel (FastStone) megnyitva szép, egyenletes a színvilág majd pusztán csak a photoshopba betöltve már veszít a telítettségéből, a bőrön a vörös árnyalat zöldbe megy át és egyenletes színezettség helyett láthatóan foltos lesz. Mitől van ez? Sokszor csak egyszerűen JPG-be szeretném menteni a képet de nagyon zavar ez a változás.
2019. febr. 14. 13:02
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Faststone a raw fájlba mentett jpg előnézeti képet mutatja. Ezen a jpg-n pedig alkalmazva van az összes olyan beállítás, ami épp aktuális volt a kép készültekor - és ami utólag már nem lenne módosítható, ha jog-nem fotóznál.

PS-nem a raw fájlt nyitod meg, és úgy állítod be, ahogy akarod.

Különösen figyelj a fehéregyensúlyra, gyakran az felelős az ilyen "elszíneződésekért".

2019. febr. 14. 13:31
 3/6 anonim ***** válasza:
jog-nem = jpg-ben
2019. febr. 14. 13:31
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem ismerhetlek, nem tudom milyen szakember vagy, ezért kérlek ne bántódj meg, ha olyant kérdezek, ami számodra evidens.

Sok Felhasználó van, akinek minden képfeldolgzó (még a legegyszerűbb is) csak Photoshop. Az Adobe Photoshopról van szó?

A másik: Milyen színkezelés van beállítva? Sokan hozzá sem nyúlnak, s az USA Swop-on hagyják.

2019. febr. 14. 14:04
 5/6 A kérdező kommentje:
Szia, nem vagyok szakember, csak hobby szinten szoktam néha fotózni. Melyik színbeállitást ajánlod?Adobe-t használok. Én átállitottam többre is de nem láttam változást. Csak eddig ezt a problémát nem vettem észre azért fura most. Ha elmentem jpg-be ugyanazzal a képnézegetővel a RAW meg a mentett kép között feltűnő különbség van anélkül hogy bármit csináltam volna a képpel.
2019. febr. 14. 23:47
 6/6 anonim ***** válasza:
#2-es már megválaszolta a kérdésedet, én is +1
2019. febr. 15. 07:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!