Mobil vagy fényképező?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Autóversenyeken és tuningtalálkozókon szoktam videózni, képeket készíteni?

Jelenleg adott egy Nikon Coolpix L340 fényképezőgép amit már jópár éve használok és mostanában vettem egy Huawei P20 Pro mobiltelefont. A kérdésem az lenne, hogy jelenleg melyiket érdemes használni?

Jelenleg még tanulok, viszont ha lesz normális munkahelyem szeretnék akár egy komoly összeget is beleölni egy ha nem is vérprofi de használható már komolyabb felszerelésre de egy jódarabig csak ezek maradnak.

Köszi szépen!

2019. jan. 29. 21:08
 1/4 A kérdező kommentje:

!*

Első mondat nem kérdés lenne! :)

2019. jan. 29. 21:10
 2/4 anonim ***** válasza:
A fényképezőt úgy is magaddal viszed a helyszinekre és a telefonod is mindig nálad van, akkor egyszerűen próbáld ki mindkettőt.
2019. jan. 29. 21:15
 3/4 anonim ***** válasza:
Volt L340 tulajként nem lennék meglepve, ha a P20-szal jobban járnál, már ami a képminőséget illeti. A Coolpix nagy előnye azonban kétségkívül a nagy zoomátfogás, ami egy mozgalmas autóverseny/találkozón nem hátrány, ha van. Szerintem is a kettővel együtt jársz a legjobban.
2019. jan. 29. 22:04
 4/4 anonim ***** válasza:

Prohaerdveren is válaszoltam erre a kérdésedre.

Itt is röviden:

A Huawei főkamerája az egyik, ha talán a nem legjobb mobiltelefon kamera a piacon, a nagyobb szenzora, a nagyobb rekesze (=több fény) miatt jobb minőségű képet fog csinálni a kamerádnál. Tehát nagy látószögű képeknél a telefon a nyerő. Zoomolt képeknél viszont vannak kétségeim a Huawei 80mm ekvivalens "teleobjektívjével" és a kettőt kombináló "hybrid zoomal", amit optikai zoomként akarnak eladni, holottnem egészen erről van szó. Én épp emiatt, meg már csak azért is, mert a joghurt próbája az evés, vinném mindkettőt.

(Ha jól tudom, a Huawei tud raw-t is a fő kamerajával, ez plusz ok, hogy széleslatószögben azt használd.)

2019. jan. 30. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!