Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen fényképezőt ajánlotok...

Milyen fényképezőt ajánlotok következőnek?

Figyelt kérdés
Egy Nikon D80 büszke tulaja és használója vagyok. Lassan gondolkozom váltáson, de az anyagi keretek szűkösek, mondjuk egy váz-alapobi(a mostani kitem sajnos kezd megmurdelni, valami hasonló mindenképp jó lenne "mindennapos" használathoz) kombóra 200ezer forintot tudnék rászánni. Sajnos nem vagyok képben a fajtákkal, mert míg nem gondolkodtam vázcserén, nem nagyon nézegettem a különböző modelleket. Mindenképp olyan gépet szeretnék, ami nem lesz olyan hamar zajos, mint az én kicsikém-bár ezt nem lesz nehéz túlszárnyali, D80 500 iso körül már hangyafoci- és megfelelően nagy felbontásban készít képeket. Ergo legyen érdemi előrelépés. Elsősorban Nikon érdekelne.

2019. jan. 19. 18:41
 1/6 anonim ***** válasza:

Én a D90-et hagytam ott MILC-ért.

MOndjuk én nem maradtam márkahű és Olympus EM-10-et vettem

De Nikonban is vannak jó tükör nélküli gépek és obik.

A mindennapos használatra nagyon gépek ezek, mert brutál kicsit egy D80-D90-hez képest!

Ugyanakkor nem sokkal kisebb az érzékelő, így nem kell félni a zajosodáltól sem különösebben.

Én 800-1000 ISO-ig szívfájdalomnélkül felnyomom :)

2019. jan. 19. 18:50
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy mindenképp szeretnék DSLR mellett maradni.
2019. jan. 19. 19:12
 3/6 anonim ***** válasza:

Egy 12 éves modellhez képest akár bármelyik mai belépőszintű gépet választhatod, mindenképp előrelépés lesz.

" Sajnos nem vagyok képben a fajtákkal, mert míg nem gondolkodtam vázcserén, nem nagyon nézegettem a különböző modelleket."

Pedig te ismered az igényeidet, igy neked kellene választanod.

[link]

Itt össze tudod hasonlitani a készülékeket.

2019. jan. 19. 20:37
 4/6 A kérdező kommentje:

Király ez az oldal, köszi! Végre nem egy webshopon beépített összehasonlító...

Valóban én ismerem az igényeimet, csak nem követtem tényleg, aztán megkönnyíti a dolgom, ha valaki ír pár példát :-)

2019. jan. 19. 20:57
 5/6 anonim ***** válasza:

1 vok, ha mindenképp tükrös, akkor 3-asra halgass!

És ha már Nikonos voltál sokáig, akkor maradj is Nikonos!!!!!

2019. jan. 19. 22:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Az D5300-as vázminőségben inkább visszalépés lesz a D80-hoz képest, előre szólok. Azon a vonalon inkább egy D7000-est vagy D7100-ast érdemes nézegetni. Előbbi simán kijön 200-ból egy kit objektívvel, utóbbi talán szűkösen, néha ki lehet fogni nagyon jó ajánlatokat, de az objektív mindenképpen megdobja az árat.
2019. jan. 26. 02:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!