Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mivel lehet helyettesíteni az...

Mivel lehet helyettesíteni az elemet fényképezőgépben, hogy jobban bírja a videózást?

Figyelt kérdés

Van egy fényképezőgépünk, amivel lehet videót is készíteni (mondjuk ez szerintem nem annyira csoda 😁).

Na de a lényeg,hogy ha csak fotózunk vele, akkor "bármeddig" bírja az elem. Ha viszont videózok (720p) akkor csak 5percig max és utána lemerül.

Ezt mivel lehetne orvosolni? Hogy ne merüljön le ilyen hamar.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2019. jan. 14. 06:42
 1/10 anonim ***** válasza:

Vegyél tartalék akkut hozzá.

Nekem AA akku van hozzá de abból 2 garnitúra.

2019. jan. 14. 06:57
 2/10 anonim ***** válasza:

Akksival se fogja tovább bírni... Tapasztalat, hogy ami elemes nem bírja a videózást, hiába van benne funkció.

Egyébként attól függ milyen típus, lehet-e kapni hozzá külső DC adaptert.

Most én is azt tervezek venni az egyik gépemhez.

2019. jan. 14. 07:31
 3/10 anonim ***** válasza:
90%
Ha lenen ismerősöd, akinek van Eneloop akkuja, azzal érdemes lenne egy próbát tenni.
2019. jan. 14. 11:22
 4/10 anonim ***** válasza:

Legalább hülyeségeket ne írjatok, inkább próbálnátok ki. Az akkuval jóval tovább bírja, mint elemmel.

Én be se tudtam kapcsolni az új drága elemmel.

2019. jan. 14. 11:57
 5/10 anonim ***** válasza:

AA elem helyére tudsz AA akkut használni, ami a feltüntetett névleges feszültség ellenére is ugyanolyan áramot ad le és működni fog (az elemeken 1.5V szerepel, míg az akkukra 1,2V-ot írnak, de az eltérő működés miatt ez a kettő nem pont ugyanazt jelenti - pont pár napja fejtette ezt ki részletese valaki itt GYK-n)

az akkunak elvben tovább kellene bírnia minden gépben. az viszont tény, hogy a videó képes jobban megterhelni minden gépet, így nagyobb fogyasztással és komolyabb merüléssel is járhat. de hogy 5 perc alatt lemerüljön tőle egy jó állapotú akku/elem, az szerintem nem normális. az viszont elég valószínű, hogy a LiIon akkus gépekkel ilyen téren (is) kevesebb gond van. viszont az AA elemes gépeknek pont az az előnye, hogy akkuval és elemmel is lehet használni.

az egyszer haszálatos elemeknél érdemes arra is odafigyelni, hogy két féle alkáli elemet gyártanak. az egyiket inkább távirányítókba, füstjelzőkbe, más kis áram felvételű, de hosszú ideig használt eszközökbe érdemes tenni. ezeknek kisebb az önkisülése, kevésbé merülnek maguktól, viszont cserébe nem tudnak olyan sok energiát leadni egyszerre és egy nagyobb energia intenzitású eszközben pillanatok alatt lemerülnek.

a másik változat meg a drágább, nagy áramleadású elem, ami jobban bírja a rövid idő alatt nagy áram leadást, viszont egy távirányítóba vagy más kis áram felvételű eszközbe nem érdemes ilyet tenni, mert hiába drágább, a kis áram leadás mellett nem fogja tovább bírni, mert nem arra tervezték.

akkuknál az akku állapota (azok is elhasználódnak) és a kappacitása (vannak kb. 500 mAh és 2700 mAh között mindenféle akku kapacitások) is sokat számít, hogy mennyire fogja bírni. sőt az sem teljesen mindegy, hogy mennnyire körültekintően/kímélően bánnak az akkuval. a NiMh és NiCd akkuk kifejezetten szeretik, ha teljesen lemerítik őket töltés előtt - szemben a LiIon akkukkal, amik meg arra nagyon érzékenyek, hogy ne merítsék őket le teljesen. sok töltő automatikusan tudja megfelelően kezelni az akkukat, pl. akár ki is süti töltés előtt, ha annak a típusnak az jobb. viszont az ilyen okosabb töltők a benne levő elektronika miatt jóval drágábbak, ezért valószínűleg kevesebb embernek van ilyen töltője, mint ahánynak olyan, ami csak egyszerűen rátölt és ezzel árt is az akku élettartamának. egy régóta használatban levő és pláne nem kímélt/rosszul töltött akku jóval kevesebb ideig bírja, mint amit gondosan lemerítettek a töltések előtt.

az újabb fejlesztésű AA akkuknál (mint pl. az Enelop, de a Varta és más gyártók is elkezdtek ilyeneket gyártani, csak azoknak a fantázianevét nem tudom) már jóval kisebb az önkisülés, vagyis magától alig merül, ezért már eleve feltöltve árulják őket, rögtön lehet használni a gépben, mintha elemet vennél (csak jóval drágábban), viszont ha lemerült, utána újra lehet tölteni, mert nem elem, hanem akku.

azt hiszem, ezeknek már a memória effektusa is kisebb, tehát a rátöltésre kevésbé reagálnak rosszul, de azért teljesen biztos nem vagyok ebben.

2019. jan. 15. 09:27
 6/10 anonim ***** válasza:
ellenőrizd le a fényképezőgép használati útmutatójában, hogy a te gépedre is igaz-e, de a legtöbb 2xAA elemes fényképezőgépbe bele lehet tenni a CRV3 jelzésű speciális fotóelemet is, ami nem alkáli, hanem LiIon energia tárolású, de ennek ellenére ugyanúgy csak egyszer használatos. ezek elvben jóval tovább bírják a normál, sőt a nagy áramleadású AA elemeknél, de drágábbak és kevesebb helyen is lehet őket kapni. hogy neked mennyit segít, azt sajnos nem tudom megmondani, én pl. még soha nem használtam ilyet elemes fényképezőgépben.
2019. jan. 15. 09:33
 7/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! Különösen az utolsó hozzászólónak!
2019. jan. 15. 17:51
 8/10 anonim ***** válasza:

Ha van a gépedben a két elem/akku helye között betüremkedés, akkor ez a CR-V3 nem megy bele:

[link]

2019. jan. 15. 18:08
 9/10 anonim ***** válasza:

volt egy kérdés nemrég erről a témáról

https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__fenyke..

érdemes megnéni miket linkelt a kérdező!!

2019. jan. 15. 19:42
 10/10 anonim ***** válasza:
Sztrogoffnak igaza van benne, hogy a CR-V3 nem minden gépbe fér fizikailag bele, csak amit úgy alakítottak ki. ezért is írtam, hogy mindenképp ellenőrizd le a használati útmutatóban, hogy jó-e hozzá. ha igen, akkor biztosan beleírták a kézikönyvbe, vagy jelzik a dobozán, egyéb gyári leírásaiban. ha nem jó hozzá, akkor nem írják, hogy igen.
2019. jan. 15. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!