Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Döntött vakuzás nagy belmagass...

Döntött vakuzás nagy belmagasságnál?

Figyelt kérdés
Beltéri kiállításokon, vásárokon szoktam látni, hogy fotósok gyakran felfelé villantanak, akár csarnok méretű kiállítótereken is (pl. Syma, Millenáris). Mekkora belmagasságig (hányas kulcsszámtól) van értelme felfelé vakuzni?
2019. jan. 8. 14:07
 1/3 anonim ***** válasza:
És nincs a vakuból kihúzva a hátsó lapka?
2019. jan. 8. 18:34
 2/3 A kérdező kommentje:
Úgy láttam, nincsen, direkt figyeltem erre is:) Azért is érdekel a téma, mert tervezek vásárolni rendszervakut, és nem akarok se túl gyengét, se jóval több pénzért túl erőset venni feleslegesen. Én is járok rendezvényekre (autókiállítások, hangszerbemutatók, Anime Con, stb), ahol nyilván jó elkerülni a telibe vakuzást, ezért szeretném előre leszűkíteni a választékot és megismerni a helyes technikát.
2019. jan. 9. 09:09
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Hát... Ha nincs lapka, akkor csak a leírás pontatlansága miatt lehet hatása, azaz a téma felől nézve kissé látszik a plexi, vagy koszos a levegő. A fizika az fizika, a távolság erősen számít, a visszaverődés is elvesz... Persze, ha onnan nézzük a dolgot, hogy nagy ISO-val kell nekimennie, akkor talán még ennyi visszavert fény is számít. Ha egyforma magasságban állva láttad, mikor lő, akkor nyilván lett szórt fény a légtérben.

Szép vakus felvételezéssel sokat ökörködtem régebben, én letettem róla. A pontszerű fényforrást kell pontszerűtlenné tenni, ez mind munkás dolog. A fényterelők az egyik megoldás, a több vakus a másik. Az első nehézkes, mert fejnehéz lesz a gép - és feltűnő, a második meg k* nagy beruházás vakuban és akkuban - és az elhelyezés... Akkor készültek szép képek, mikor átlag kisebb közösségi, átlag magas teremben fehér falak és menyezet volt, ekkor egy nagy vakuval felszórtam, és egy középsővel előre világítottam.

Egyszer egy táncpróbát kellett fényképeznem, oda vittem négy nagy vakut, amit leraktam körbe, s a gépen lévővel vezéreltem a négyet, az ugye elég esetleges lett, attól függően, hogy hol voltak éppen, de nem volt annyira vakus hatása. Két barátomtól kértem kölcsön a vakukat. :)

Azért arra készülj, hogy indirekt vakuzáshoz a nagy vaku kell az esetek 99,99 %-ában. Nagy alatt azt értve, ha van három rendszervaku, kicsi, középső és nagy.

2019. jan. 9. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!