Milyen fényképezőgépet vegyek? MILC vagy DSLR?
Előre is: újabban minden ilyen kérdésnél előjönnek a - sokszor parttalan - MILC vs. DSLR viták, én nem szeretnék ebben állást foglalni. Fényképezőgépek vannak, nem attól lesz egy gép jobb vagy rosszabb, hogy elhagyják-e benne a tükröt vagy sem. Canon és Nikon közt akkor érdemes gondolkodni, ha DSLR mellett döntesz, valahol érthető módon egyik gyártó sem erőlteti a MILC-vonalat. MILC esetében nézz körül a Sony, Fujifilm gépei között, vagy ha a széles objektívkínálat a szempont, akkor ott a Panasonic-Olympus micro 4/3-os vonala. Én anno MILC mellett döntöttem, és nem bántam meg egyáltalán, nem csak a kisebb súly, de a kisebb méret miatt is, ami miatt nem leszek olyan feltűnő jelenség, mint egy DSLR-rel. Az emberek közül sokan nem szeretik a fényképezőket, egy nagyobb, komolyabb kinézetű gép láttán megfeszengenek. Az elektronikus keresőt is jobban szeretem.
De nem az határozza meg a képminőséget, hogy a gép MILC vagy DSLR, hanem a szenzor és az objektív minősége, milyensége. A profik közül pl. Jancsó Gergely váltott nem rég MILC-re, ezt a videóját még nem néztem meg, de itt elmondja, miért:
Nekem panasonic g7 van.
A legtöbb videoban hülyeségeket mondanak pro és contra.
Nekem azért lett ez, mert néma, könnyű, és kocsmai fényekben még ugyanazt tudja, mint a többi.
Ja és használtan a 12-35mm 2.8 as 130ezer, 1 éve még 350ezer volt újonnan. Szóval az ár.
Ja, egy dslr fókusza videoban mindig rosszabb lesz, mint egy milc.
m4/3 hátránya, hogy video ban még kevesebb fényt kap, mert nem 16/9 es a szenzora, hanem 4/3, viszont rengeteg gomb van rajta.
Panasonic kamera, panasonic objektívvel pedig nagyon jó a fókuszt kapsz, mert a fényképezőgépbe külön adatbázis van az objektívekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!