Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Miért lesz sötét a kép 6400as...

Miért lesz sötét a kép 6400as ISO-n is?

Figyelt kérdés

Egy Nikon D5200asról lenne szó

Nagyjából egy hónapja csinálja ezt.. Napfényben akár 250es iso-n sem mindig lehet kivenni hogy mi van a képen

Szóval nem értem mi baja van

Automatikus beállítással már jó a fényesség,látszik mi van a képen, de ott a záridőt nem tudom a megfelelőre állítani

Mit kéne tennem hogy jobban érzékelje a fényt más beállítással?

2018. dec. 24. 16:50
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

- Visszaállítod az expo-korrekciót nullára.

- Leveszed az ND filtert.

- Feltöltesz egy képet exif-fel, hogy lássuk a jelenséget.

2018. dec. 24. 18:06
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem is hasonló gondom van, sony a5000-sel benti fénynél, bár igaz azt most hírtelen nem tudom megmondani, hogy milyen iso beállításnál lenne normális a fényerő, nincs most nálam a gép. Annyi a lényeg, hogy automatán jó a kép, kézi beállításoknál meg csak akkor ha a vaku fel van pattintva.
2018. dec. 24. 21:48
 3/5 anonim ***** válasza:

"Automatikus beállítással már jó a fényesség,látszik mi van a képen, de ott a záridőt nem tudom a megfelelőre állítani"

A záridő ugyanúgy hatással van a "fényességre" mint az ISO vagy a blende beállítása. Ha rövidebb a záridő, sötétebb lesz a kép.

2018. dec. 25. 11:08
 4/5 anonim ***** válasza:
Tanuld meg legalább az alapokat (záridő, rekesz, érzekenység) mielőtt butaságokat kérdezel. A fényképezőgéped használati utasítása hasznos lehet.
2018. dec. 25. 12:40
 5/5 anonim ***** válasza:
Amit az előző is írt, tegyél fel exif adatokkal néhány fotót (lehetőleg az eredeti NEF-et). Gyanítom nem a géppel lesz baj, hanem túl rövid záridőt akarsz használni. Alapfokú tanfolyam első óra 0. perc közvetlen azután, hogy az oktató bemutatkozott, iso-záridő-blende összefüggés. Amint látszik, (autóban jó a gép) nem szenzor hiba van hanem valamit nagyon elállítottál, vagy vettél egy olyan fényképezőgépet ami meghaladja a képességeidet, több tucat ilyen kérdésnél leírtuk, hogy amíg az ember TK-s (értsd tök kezdő), nem érdemes nagyon komoly gépet venni mert 1. ugyse tudja kihasználni, 2. marha nagy csalódás lesz mert a képek borzalmasan rosszak lesznek. Ennyire kezdőnek inkább a 3000-es sorozat való. Gőződ nincs a fényképezésről amint látjuk. És fotó nélkül semmit nem tudunk segíteni.
2018. dec. 25. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!