Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Optikaátmérőt hogyan kell...

Optikaátmérőt hogyan kell számolni fényképezőgépen?

Figyelt kérdés

Az van írva a Sony kamera optikájáram, hogy 62 mm átmérőjű, de akárhol mérem, annyi sehol sincs. Vagy több, ha műanyagtól műanyagig mérem, vagy kevesebb, ill. maga az öveges része csak kb 47mm.

De aksarnék rá rendelni UV szűrőt, vagyis inkább mechanikai véádelemnek nem is annyira szűrőmnek, de ott is csak a mm-t látom h pl 62, na de van erre valami standard vagy ahány géptípus, annyiféleképpen számolhatják? ja és ennek pl a belső menetére tekerve a szűrőt, az kb 50 mm lenne. Meg menetre tekerhető ledlámpát is szeretnék, de most akkor elbizonytalanodtam, hogyan találom el a megfelelő átmérőt.

Hogy működik ez?

[link]

és a kérdés, h vajon ők ezt így értik vagy ez nagy lesz rá:

[link]

2018. dec. 13. 17:08
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
feltűnt, és pont azért zavarodtam meg, h akkor mégis milyen standardet használnak a jelöléshez ...
2018. dec. 18. 12:10
 12/14 anonim ***** válasza:
Oké hogy nem a legjobb hangnemben írtam választ, amiért sorry, de hogy 37%-ra lepontozni egy jó választ... nagyon köszönöm.
2018. dec. 18. 13:05
 13/14 anonim ***** válasza:

Kinek köszönöd? Mert azt nem tudni, ki pontozott le. A százalék meg végképp nem tud szándékos lenni, az a lepontozók darabszámtól függ, gondolom én.

Egyébként, bár én nem pontoztalak le, az ábra minden, csak nem világos, mert a balról jövő nyíl hegye pont ráfekszik egy kontúrra, tehát azt is hihetnénk, hogy a szöveg arra a kontúrra vonatkozik, nem a bekeretezett átmérő 52 feliratra. És aztán magában ott van az átmérő, ami ugye majdnem az, amiről beszélünk, csak nem tudjuk. Abba az apróságba ne menjünk bele, hogy névleges M52-nél azon a kontúron mit mérünk, ami ugye annyival kevesebb, mint a szűrőn levő menet küső átmérője, amennyivel kevesebb.

2018. dec. 18. 16:09
 14/14 A kérdező kommentje:

na jó ebbe csak jobban belekavarodok, minél to9bb válasz van :) de igen, szal vmi névleges standard egységre gondoltam, h létezik-e ilyen ...

(nem, nem én pontoztalak le, eszembe se jutott ez a nyomkodás, és igazából gőzöm nincs, hogy megy ...)

2018. dec. 19. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!