Hogyan állitsam be a gèpem?

Figyelt kérdés

Nikon d3200a-as gépem van de nem tudom,hogyan állitsam be a tökéletes kép elkiszétéséhez

Milyen értékeket kell beállitsaknés hol? Kérlek segitsetek

Köszönöm szépen :)

2018. nov. 20. 20:34
 1/10 anonim ***** válasza:
92%
Kapcsold automatára.
2018. nov. 20. 20:41
 2/10 anonim ***** válasza:
26%

A tökéletes kép elkészítéséhez a következő beállítások szükségesek:

- Manuális mód

- Érzékenység ISO 100

- Záridő 1/4000 (vagy amennyi a legrövidebb)

- Rekesz f32 (vagy amennyi a lehető legnagyobb)

Így tökéletesen zajmentes, torzításmentes, bemozdulásmentes, kromatikus aberrációtól mentes kép készíthető.

2018. nov. 20. 21:47
 3/10 anonim ***** válasza:

1-es pontos választ adott.

2-es Ez nem a humor kategória.

Attól, hogy a kérdező egyáltalán nem ért a fotózáshoz, még nem kellene hülyeségeket írni.

2018. nov. 20. 22:13
 4/10 anonim ***** válasza:
Ezt ki kell tapasztalni, próbálgatni, ugye ez attól is függ, hogy neked mi a legtökéletesebb. Meg mennyit lehet kihozni az adott objektívből.
2018. nov. 20. 22:25
 5/10 anonim ***** válasza:

A konkrét modell ismerete nélkül:

ISO: a legkisebb érték, óvatosan lehet emelgetni, ha még mindig van bemozdulás.

Rekesz: ne legyen teljesen tág, ha a téma ne indokolja, de a felső szegmens sem ajánlott a diffrakció miatt. 8-as rekesz a legtöbb obinál biztonsággal használható.

Zársebesség: használd a reciprokszabályt, pl. 80mm-es fókusztávolságnál minimum 1/80 mp-es, de inkább kicsit gyorsabb, tehát 1/100 mp-es sebességgel fotózz.

Az utolsó kettőt értelemszerűen full manuális, vagy rekesz-, illetve zársebesség előválasztás módban lehet állítani.

2018. nov. 20. 22:57
 6/10 anonim ***** válasza:

"2-es Ez nem a humor kategória.

Attól, hogy a kérdező egyáltalán nem ért a fotózáshoz, még nem kellene hülyeségeket írni."

Pedig ott lenne a helye, a humorban (de csak mert szánalmas kategória nincs).

Értem én, hogy kezdő, mindenki volt, én is.

De ha valaki már egy tükrös gépet vesz, az azt jelenti, hogy komolyak a szándékai.

Márpedig ha valakinek komolyak a szándékai, érdekli a fotózás, szeretné magasabb szinten űzni, és ENNEK ELLENÉRE nem hajlandó SEMMIT SEM utánaolvasni, az nem érdemel többet az én válaszomnál.

Még a használati utasítást is lusta volt végiglapozni, pedig a kérdéseire megtalálta volna a választ ott is.

Ha lusta olvasni, lusta tanulni, inkább hülyét csinál magából egy ILYEN kérdéssel (komolyan azt hiszi, van egy ultimate beállítás minden körülményre?! A többi meg csak szopatásból van, nem?) akkor egyrészt nem értem, miért kéne bárkinek helyette dolgozni, másrészt úgysem fogja megérteni, hogy mit válaszoltok, hisz' minden "értelmes" válasz tele van szakkifejezésekkel.

2018. nov. 20. 23:09
 7/10 anonim ***** válasza:

Nincs fix beállítás, ha lenne, akkor nem kellene, hogy te magad beállíthasd a dolgokat.

Olvasgass sokat, meg kell érteni a három érték összefüggését, de alapjában véve egyszerű, a záridő az az idő amíg beereszti a rekesz a fényt, ha meg akarod állítani a vízcseppeket a levegőben a másodperc apró töredéke legyen, ha el akarod mosni a mozgást, akkor hosszabb. Ha hosszú, állvány kell, 1/60 felett már kézből ne próbálkozz.

Ha a hátteret akarod mosni akkor tág rekesz kell, minél tágabb a rekesz, annál kevesebb éles a képből, ez teszi lehetővé a téma szép leválasztását, a tág rekeszt az alacsony szám jelöli, így pl 3.5-ös rekeszérték tágabb mint az 5.6-os.

Az iso meg igazából egyfajta érzékenység, ez az amiből sosem elég ha sötét van. Nem veheted túl magasra, mert ha magas az érték zajosodik a kép.

2018. nov. 21. 00:31
 8/10 anonim ***** válasza:

"Hogyan állitsam be a gèpem?"

Erről szólnak a könyvek, amiket a boltban meg tudsz vásárolni. Addig is használd az automata funkciókat!

2018. nov. 21. 07:22
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos válaszokat

1.nem vettem a gépet hanem kaptam

2.nincs magyar nyelvű használati utasitás hozzá

3.nem akarok én profi fotós lenni de ha már megvan a gép akkor hasznalni is szeretném

2018. nov. 21. 09:39
 10/10 anonim ***** válasza:
2018. nov. 21. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!