Szerintetek melyik a legjobb fényképezőgép márka?
Sok értelme nincs ebbe belemenni.
Én a Pentaxot tartom "legjobbnak". Én azzal kezdtem, megszerettem, és maradok is annál.
Szerintem mindenki magának dönti el, hogy melyik tetszik neki a jobban(fogás, méret, súly stb...)
Szerintem minden márka eltérő teljesítményben és leginkább árban. Pl.: a Canon és a Sony gyártja (szerintem) a legjobb MILCeket és a Nikon és a Canon a legjobb DSLReket. A különböző árkategóriákban más gyártó a nyerő. Pl. Nikon csúcs kategória, belépő Nikon, közép Canon, felső kategória Canon.
Nekem egy Canon 700D-m van egy Canon ef-s 24mm USM obival és a lehető legelégedetebb vagyok ezzel a felszereléasel. De visszatérve a kérdés lényegére minden gyártó másban jó és mindenki magának dönti el hogy melyiket szereti
Micsoda fasság ez a kérdés!
Most akkor mire vagy kíváncsi? Hogy szerintem melyik a legjobb márka vagy nekem mi vált be? Mert nem ugyanaz.
Szerintem mondjuk a Hasselblad a legjobb márka. Pedig sosem használtam.
Canont használok, szeretem, de ettől még azt sem merném mondani, hogy a Canon jobb mint a Nikon.
Szóval mire szeretnél kilyukadni? Újabb flamewart akarsz indítani, Canon vs. Nikon témában?
És mindezek tetejébe: mit érdekel (akarom mondani, mit számít neked), hogy nekem személy szerint mi vált be? Vagy Zsoltikának, Pistikének?
Az egyik buta mint a föld és még ki sem mászott az automata módból, de azért esküszik az egyik márkára, a másik sosem fogott a kezében mást X márka legolcsóbb tükrös vázánál, nincs semmi összehasonlítási alapja, de esküszik a sajátjára, mert neki az bejött (még akkor is, ha kicsit lassú meg szar néha).
Szóval ha nem tudod mit vegyél, akkor jobban jársz, ha teszteket olvasol a neten olyanoktól, akik értenek is hozzá - bár a végeredmény ugyanaz lesz: NINCS LEGJOBB.
Azt is kérdezhetted volna, hogy nektek melyik a legjobb autó márka? Melyik vált be, kinek mi jött be?
Legalább annyi értelme lenne mint a feltett kérdésednek.
De tudod mit? Tipus nélkül megmondom, hogy melyik számomra a legjobb gép:
Egy olyan hybrid készülék amely a fényképezésen kívül videózásra is használható. 16x-os zoom optikája van, 1"-os szenzora, tudja a time lapsét, tudja a lassított felvételt 1080p-én 100fps-sel, beépített 5 tengelyes képstabilizátora van, tudja a 4K-át,van külső vakupapucsa, teljes manuális vezérlése van, ugyan ez meg van videózás közben is, felvétel közben lehet váltani az autofókusz módot, ISO-t,van expozíció korrekció szintén felvétel közben. Van EVF elektronikus keresője.És még ott a rengeteg fotós és videós profil.
Ezeket melyik lebutított belépő kategóriás cserélhető objektíves gép tudja 200ezer alatt?
Sokan meghaltak a piacért folytatott háborúkban, és sokan egészen másban jeleskedő gépeket gyártanak, mint a mohácsi csata idején.
Mikor én ezen a kérdésen gondolkodtam, mondjuk 2004-ben, akkor a vélemény egyöntetű volt, hogy sportfényképezésre a Canon autofókusza a legjobb. Azért ezek az olimpiás képek, ahol ezer fotós van, mind a Canon festette objektívekkel, még mindig azt igazolják, hogy nem érte meg nekik másra váltani. Magyar ugaron sporteseményeken meg szinte egyöntetű volt (múlt évtized) a Canon 70-200/2,8-a, bár én ismerek egy sportfotóst, aki Nikont használt akkor is, meg egyet, aki Sonyt.
Aztán volt olyan vélemény is, hogy azonos képminőségnél a Nikon mindig drágább.
A tartozékparkot tekintve nem vennék mást, mint Canont vagy Nikont.
Szerintem is a Hasselblad talán a legjobb márka. :D
Az, hogy másnak mi a legjobb márka, neked semmit nem fog segíteni. Minden márkának, sőt minden típusnak más az előnye és más a hátránya. A te igényeidet elégítse ki a fényképezőgép és ne a miénket.
Ha meg vagy elégedve a fényképezőgépeddel akkor miért váltanál? Lehet elég lenne csak objektívet váltanod. Viszont ismered az igényeidet és a szerint kellene tovább lépned. Az internet tele van tesztekkel, van miből válogatni. Sokkal többre mész a tesztek olvasgatásával/nézegetésével, mint az itteni válaszokkal.
"Egy olyan hybrid készülék amely a fényképezésen kívül videózásra is használható. 16x-os zoom optikája van, 1"-os szenzora, tudja a time lapsét, tudja a lassított felvételt 1080p-én 100fps-sel, beépített 5 tengelyes képstabilizátora van, tudja a 4K-át,van külső vakupapucsa, teljes manuális vezérlése van, ugyan ez meg van videózás közben is, felvétel közben lehet váltani az autofókusz módot, ISO-t,van expozíció korrekció szintén felvétel közben. Van EVF elektronikus keresője.És még ott a rengeteg fotós és videós profil.
Ezeket melyik lebutított belépő kategóriás cserélhető objektíves gép tudja 200ezer alatt?"
Szinte az összes mai fényképezőgép használható videózásra. (Talán a Leica gyárt csak olyat ami nem, de az gondolom nem a te pénztárcádnak való.)
A cserélhetős objektíves gépeknél nem sokat ér a "16X zoom", mivel olyat raksz fel a gépedre amilyet akarsz.
Pl a fent említett 55-300mm-s az 3.45X zoomnak felel meg. De tehetsz rá 300-800mm -es objektívet is, ami 2.66X zoomnak felel meg. A két zoom átfogásközt ég és föld a különbség.
Vázba épített képstabilizátort belépőszinten ne nagyon várj. 4k videó elvétve már van.
A videózással kapcsolatos igényeid pedig nem hiszem, hogy egy abszolút kezdőnek fontos lenne. A belépő szint azoknak van, akik teljesen újoncok a témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!