Lehet napellenzőt használni egy Sony DSC-HX350-es fényképezőhöz?
Sziasztok,
Szeretnék hozzá venni egy napellenzőt, de nem tudom hogy milyet, vagy hogy egyáltalán lehet-e kapni hozzá. Ha küldenétek linket ahol lehet kapni és lehetőleg magyar vagy közelebb lévő országból (nem Kína),azt nagyon megköszönném.
általában a géphez tartozó használati útmutatóban leírják, hogy milyen tartozékokat készít hozzá a gyártó. többnyire a pontos típusszámot is megtalálod benne, hogy milyen azonosítóval kell keresned az adott tartozékot, de a márkaboltok biztos szívesen segítenek benne.
egy gyors keresésel találtam több képet is, ami azt sugallja, hogy lehet rá napellenzőt tenni, de nagyon nem ástam bele magam a keresésbe, mivel engem nem érint annyira ez a kérdés.
sok fényképezőgépre (így első ránézésre szerintem a tiédre is) az objektív végén levő szűrő menetbe tudsz szabványos szűrő menettel felszerelt napellenzőt tekerni. ez vagy egy kifejezetten a te géped objektívének látószög tartományaihoz méretezett virágszirom formájú napellenző lesz, vagy egy univerzális hengeres napellenző, ami vagy fixen árnyékol egy területet és csak a véletlenen múlik, hogy az éppen jó-e a te objektívednél, vagy 2-3 lépcsőben állítható gumi henger, amivel kicsit alkalmazkodni tudsz a változtatható gyújtótávolságokhoz, de ugyanúgy esetelges, hogy jól árnyékol-e. mindenképp érdemesebb a virágszirom napellenzőt választani, ha találsz hozzá ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!