Budapestre fotózni melyik obikat, eszközöket vigyem?
Amim van:
Kitobi 18-55mm
55-250mm
50mm 1.8 STM
+
napellenzők
gondolom ott tájképeket lehet jókat lőni, ahhoz az 50-esre gondoltam csak vinni ... 250-esnek hasznát venném ?
+Kérdés:
Merre érdemes menni? Váci út környékén szállunk meg...közelben vannak jó helyek?
Jó meglátás, a tájképekhez kimondottan praktikus a fényerős objektív, egyrészt a kis mélységélesség miatt, amit gyakran alkalmazunk tájkép esetén, másrészt a fényerős objektív kimondottan hasznos a mozgó tájképek fényképezése esetén.
Ugyanakkor teljesen igazad van abban is, hogy a teleobjektív felesleges, hiszen városi környezetben az ember ritkán akar kis, vagy távoli részleteket kiragadni.
A zoomra sem lesz szükség, hiszen az embernek rengeteg szabad tere van egy városban hogy közelebb vagy távolabb menjen.
Javasolt helyszínek:
- Margit sziget (nem tudom, mennyire van most feltúrva építkezések miatt)
- Nyugati pályaudvar
- Duna-korzó, a budai oldalon a Várral
- Belváros, Vörösmarty tér környéke
Ha van időd, szerintem tegyél egy sétát csak a kit obival, és jegyezd meg, mi az a téma, amit jó lenne közelebb hozni a zoommal, vagy amiről érdemes kiemelt, elmosott hátterű fotókat lőni. Utána pakold be a másik két lencsét és járd be megint az első útvonalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!