Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Van-e és mi a neve annak az...

Van-e és mi a neve annak az effektnek, amikor úgy "élsimítok" egy képet, hogy csak az eredeti színeket használom?

Figyelt kérdés

Szóval megpróbáltam egy kicsit illusztrálni. Teszem azt van egy ilyen képem:

[link]

Én ezt a képet szeretném élsimítani, de az valami ilyesmi lesz:

[link]

Amit én szeretnék, az pedig ez lenne:

[link]

Az a gond, hogy nagyon ráguglizni se tudok.

2018. szept. 6. 14:28
 1/4 anonim ***** válasza:

Nagyítani akarod?

Linear, cubic, lanczos (ezt amúgy Lánczos Kornél magyar fizikusról nevezték el)... nagyítási algoritmusok az elterjedtek. Te a 'none'-t keresed, tehát amikor nincs élsimitás.

[link]

2018. szept. 6. 17:48
 2/4 anonim ***** válasza:
Esetleg keress rá úgy, hogy 'pixelize effect'.
2018. szept. 6. 17:54
 3/4 A kérdező kommentje:

Nem nagyítani szeretném, hanem simítani az éleket, csak olyan módon, hogy nem kellene, hogy más színű pixelek is megjelenjenek. Próbáltam csinálni még 1 példát.

Tehát teszem azt van egy ilyen képem:

[link]

Én ezt úgy szeretném lesimítani, hogy csak ez a két szín maradjon ott továbbra is:

[link]

(elég gagyi példa)

szóval valami olyasminek kéne felfogni ezt a két képet, hogy az első képen az egy töredezett él, ahol a 'kockák' nagyobbak, mint egy pixel, és a simított képen a kisebb egységek már pixelek, és maximálisan össze lett simítva a két oldal.

Még1x mondom: a gond az, hogy nekem ezt úgy kéne, hogy nem jöhet be új szín, viszont ha simítom a képet, vagy blur-t adok rá vagy bármi, akkor ez lesz belőle:

[link]

Nyilván ez a legelső képhez képest egy lesimított valami, csak a gond az, hogy - már harmadjára írom - nem kellene, hogy más színű pixelek jelenjenek meg. Itt a harmadik képen egyértelmű, hogy lila pixelek is vannak a két oldal között, nekem meg az kéne, hogy pl. csak sárga meg kék pixelek legyenek és úgy valahogy legyen simítva, mint az én gagyi példámban (2. kép).

2018. szept. 7. 10:09
 4/4 A kérdező kommentje:

Közben félig meglett már, amit szerettem volna, csak ez sem tökéletes. Median blur-nek hívják, és ezt sikerült vele elérni:

alapkép

[link]

utána

[link]

A gond az, hogy a bal felső részen a kék, a zöldesbarna és a narancs találkozásánál ez is produkál olyan pixeleket, amiknek a színe eredetileg nem volt a képen. Ha ez alapján már érthető, hogy mit szeretnék, akkor így van-e valami olyan blur, simítás vagy egyéb algoritmus, ami tökéletesen megfelelne annak, hogy ugyanilyen simítás mellett nem hoz létre új színeket a képen?

2018. szept. 7. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!