Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Amiben a diapozitív van, az a...

Amiben a diapozitív van, az a fehér négyzetes akármi, mi a neve?

Figyelt kérdés

Ha szereznék ilyet, akkor a negatív filmszalagot is felvágva bele tudnám tenni?

[link]

2018. szept. 1. 09:44
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Diakeret..

A filmszalag akár dia (pozitív), akár negatív, ugyanaz a mérete.

Beletehető.

2018. szept. 1. 09:52
 2/4 anonim ***** válasza:
dia keret
2018. szept. 1. 09:52
 3/4 anonim ***** válasza:
Azonos a méret, de mi a célod a keretbe rakott negatívval?
2018. szept. 1. 09:54
 4/4 anonim ***** válasza:

Igen, ez tényleg jó kérdés, hogy mi ezzel a célod?

A kérdésed szerint tisztában vagy azzal, hogy a diapozitív színhelyes, míg a negatív az éppen az ellentettjét tartalmazza. Bár én nem vagyok fotós, de gyerekként sok filmet hívtunk otthon elő. Legjobb tudomásom szerint a negatívot nem szabad olyan fényerőnek kitenni, mint a diát, mert ki fog égni. De ennek nézz utána, hogy ha igen, akkor meddig lehet.

Csak azt tudom elképzelni, hogy oktatási anyagként szeretnéd bemutatni, mert más értelme nem nagyon van. A negatív filmeket már 20 évvel ezelőtt is lehetett digitalizálni. (Az 1997-es esküvőnk képeit ebben a formátumban is mnegkaptuk!) Ma már nem használunk kivetítős technikát egy képkocka megnézésére. Egyszerűen képfájlként jelenítjük meg ott, ahol akarjuk. Boltban (vagy interneten) is lehet kapni otthoni felhasználásra készült digitalizáló eszközöket, amelyek képesek filmszalagot vagy diakerettel rendelkező diapozitívot is beolvasni. Ezért nem érdemes levagdosnod kockánként a filmet. A számítógépes képnézegető programok többsége vissza tudja alakítani negatívvá a kész pozitívot, de talán a beépített digitalizáló is képes arra, hogy negatívként szkennelje, így ha akarod, így is tárolhatod (bár ennek az én szemszögemből) semmi értelme nincs.

Remélem segítettem valamit.

2018. szept. 10. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!