Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Megéri fényképezőgépet venni...

Megéri fényképezőgépet venni 150000Ft-ért ha csak hobbiból fotózik valaki?

Figyelt kérdés
Tehát a képeket nem adja el,nem csinál belőle pénzt csak ha kedve tartja akkor fotóz csak úgy?
2018. júl. 17. 20:25
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Hm. Ez szerintem nem megéri-nem megéri kérdése, mert nem, nem éri meg, de ha örömet okoz és megteheted, akkor hajrá. Én nem tehetem meg (meg szerintem még itt sokan nem), de ha te megteheted, akkor hajrá.
2018. júl. 17. 20:30
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Hobbi esetében értelmetlen a "megéri" kifejezés, úgyhogy eldöntöd magadnak és csóközön.
2018. júl. 17. 20:38
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem nekem,rokonomé, ezért gondolkodtam el rajt. Hobbi vagy nem hobbi,ha nagyon akarnám én is megtehetném de a hobbimra azért ennyit nem áldozok kb. Félévente!
2018. júl. 17. 21:14
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

1: Miért vesz a rokonod félévente új gépet 150000-ért?

2: Miért gondolod, hogy bármi közöd van ahhoz, kinek mennyi pénzt ér meg a hobbija? Nem ismerlek, de biztos vagyok benne, hogy találnék nálad olyasmit, amiért én egy fillért nem adnék. Mégsem pofázok bele, hogy minek az neked.

2018. júl. 17. 22:19
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos valahol itt van az a minimum összeg amit bele kell ruházni...
2018. júl. 17. 22:37
 6/10 anonim ***** válasza:

Amúgy van egy átlag hobbid az bele kerül évente pár száz ezerbe csak esetleg nem egy összegbe kell kifizetni.

Ha meg egy összegbe kell leszurkolni a lóvét akkor nyilván jobban fáj,

De számold ki mibe kerül ha valaki elszív egy dobozzal naponta. Nos az közel 400ezerHUF évente és akkor már inkább fotózzon valaki 150ért...

2018. júl. 17. 22:50
 7/10 anonim ***** válasza:

Én sem értem, miért foglalkozol azzal, hogy a másik mennyit és miért költ arra, amit szeret. Ha téged nem érint, nem kell ezen rágódnod. :)

Rakás dologra költenek az emberek, aminek nem fog később megtérülni az ára. Van aki gépet épít, konzolt vesz, modellezik, motorozik, piál, cigizik. Ilyenek vagyunk mi, emberek. És ilyenkor lesül a pofám, hogy képes voltam 11 évig szívni azt a szar cigit, egy komplett fotóstúdió árát elfüstöltem, és szerintem még úgyis maradt volna pénz még háromra.

2018. júl. 17. 23:17
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Az anyagi korlát az amit először lenne érdemes boncolgatni. Mindenkinek mások a lehetőségei, ki többet, ki kevesebbet engedhet meg a hobbijának , vagy a hobbijainak... A " Ki mint él, úgy ítél " mondás itt nagyon megállja a helyét. Ha csóró vagy akkor elítéled azokat akik viszonylag sok pénzt költhetnek el a hobbijukra.

El anyagiasodott világunkban hajlandóak vagyunk mindent pénzben mérni.

De nézzük már meg, hogy mit is jelent a hobbi. A hobbi adja életünknek azt a pluszt ami jó esetben egy fajta öröm forrás. Az embereknek azért van hobbijuk, mert azok a tevékenységek hozzáadnak az életükhöz pozitív élményeket, örömöket.

El lehet e ítélni azokat akik viszonylag sok pénz költenek ezekre a bizonyos plusz örömökre ? Ha megengedhetik maguknak.

Szerintem nem.

Az egy másik dolog, hogy az emberek egymás hobbijához esetleg közönnyel, érdektelenséggel, idegenkedve , esetleg értetlenül viszonyulnak.

Például, "- Úr isten, képes volt 100ezret költeni egy horgászbotra , amiből már eleve volt neki 6 darab, és még vett hozzá 60 ezerért orsót, én mondom, hogy nem normális! "

Kábé így viszonyulunk egymás hobbijához, és ez alól a fotózás sem kivétel.

Egy outsidernek hiába kezdeném el magyarázni, hogy " Öreg, a nagylátószögű telefonoddal csak torz képeket fogsz lőni a gyerekedről és még az csak az egyik dolog...

Én rajta röhögök, hogy teljesen nem ért hozzá, Ő viszont rajtam röhög, hogy " Nézzétek már azt a birkát , képes fotóstáskát cipelni videóállvánnyal...."

2018. júl. 17. 23:26
 9/10 anonim válasza:
100%

Én is csak hobbiból fotózok, mégis vettem egy Nikon D5300-at egy zoomobival meg egy macro obival, ugyanis a hobbim inkább a macro világra terjed ki...

Drága, de pont le**arom, ugyanis boldoggá tesz.

24N

2018. júl. 19. 06:09
 10/10 anonim ***** válasza:

1. Mégis mire költse az ember a megkeresett pénzét, ha nem a hobbijára, arra amit szeret csinálni?

2. Ahogy írják hobbi esetében nem sok értelme van megéri-nem éri meg összefüggésről beszélni. Megéri elmenni prostituáltakhoz? Megéri elmenni 100 ezrekért nyaralni? Megéri elmenni Forma 1-re? Megéri motort venni? Megéri sportkocsit venni? Megéri bélyeget gyűjteni?

2018. júl. 20. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!