Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Canon 75-300/F4. 0-5.6 USM EF...

Canon 75-300/F4. 0-5.6 USM EF III objektívnél mit jelent az USM és a III? És ugyanilyen létezik IS-el is?

Figyelt kérdés
Mert valaki azt mondta nekem, ha obit veszek, akkor mindenképpen IS-eset. Anélkül ez csak álvánnyl használható, avgy miért? Nagyon meglátszik a különbség?

2018. júl. 1. 14:24
 1/4 A kérdező kommentje:
Igazából nem is egészen értem, hogy ez az objektív mire jó. Mert az USM lényege, ha jól tudom az, hogy halk. Ennek pedig tudtommal két felhasználása van, ha madarat fotózol mondjuk, vagy videózol. Az OK, hogy madár fotózáshoz állványt használsz és akkor nem kell IS, de szerintem ha egy madárlesben vagy, akkor egy alap objektív sem olyan hangos, hogy attól elmenekülnének a madarak. Ha viszont videózáshoz használod a teleobit állványról, akkor a hangot nem hiszem, hogy a közelből akarod felvenni. Szóval mi a célja ennek az obinak?
2018. júl. 1. 14:30
 2/4 anonim ***** válasza:

Mi lenne, egy általános felhasználású teleobjektív, bár a cropos gépeken már majdnem szuperzoom. A filmes időszakból itt maradt régiség, a kép minősége akkor tökéletes, ha tenyérben elférő 9x14-es nagyításokat nézeget az ember otthon. Jellemző, hogy az ilyentől 30 ezerért nem is nagyon lehet megszabadulni. Azért a filmes gépeken 300-al max a struccoknál remekelt az ember, az nem túl madaras objektív - a les persze más, meg az 1,6-os szorzó, az nagy dolog. Ráadásul a fényereje is elég kevés ahhoz, hogy rá is kelljen ragasztani a "csak szemet kisütő napfényben" címkét, legalábbis a filmes korszakban meg az elmúlt évtized gépeinél, ahol az ISO 800 már szinte kezelhetetlen zajt jelentett, így aztán a madár gyors mozgása is ciki volt.

A III. az egyszerűen a változat száma. Könnyebb üveg van benne az elején, és ettől gyorsabban fókuszál.

Az IS lényege a gyorsaság, másodlagos előnye a halk működés. Nemcsak madárnál kell a halk működés, jó az bármikor, ha az ember nem akar feltűnést kelteni a mellette állókban már a kattanás előtt.

2018. júl. 1. 16:55
 3/4 A kérdező kommentje:

"Az IS lényege a gyorsaság, másodlagos előnye a halk működés."

Bocs én ezt nem értem. Van hangos és lassú képstabilizátor is? A képstabilizátor automatikusan működik, nem késleltet semmit, ha lassú, akkor legfeljebb nincs hatása, de akkor minek raknák bele. De egyébként a kérdésem az volt, hogy létezik-e ugyanilyen obi IS-el.

2018. júl. 1. 20:52
 4/4 anonim ***** válasza:
Jogos, hogy nem érted, az USM-et akartam írni. :D
2018. júl. 1. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!