Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen jó képfelbontású, jól...

Milyen jó képfelbontású, jól álcázható rejtett kamerát tudtok ajánlani?

Figyelt kérdés

2018. júl. 1. 00:20
 1/4 anonim ***** válasza:

Régebben az MD80 -as kamerát használtam, ami elég jól álcázható, a képminősége elfogadható, amit utólag lehet javítani egy videostudio programmal...

Egy tipp:

Én a vateráról szereztem be valamikor, most sem drága...

A felvételi idő a legjobb esetben is 1 óra, +- 10 perc( Új korában jó akkuval).

Ami fokozatosan fog leromlani...

Szét kell szedni, az akkut ki kell dobni. Az akku érintkezőit ki kell vezetni, és barkácsolni kell hozzá egy csúszó pofás érintkezőpárt. Én ezt réz küszöbsínből oldottam meg(volt egy kis maradék darab odahaza!). Vettem hozzá egy Fuji NP-80-as akkut, ami a réz csúszópofán keresztül csatlakozik a kamerához.

Vettem még folyadékkristályos kijelzős akkutöltőt is ami mutatja a töltöttségi szintet is.

Töltéskor csak lehúzom az akkut a pofáról, és ennyi.

Viszont minden akku ki-be helyezés után újra kell állítani a dátumot és időt, mert ha nem kap áram ellátást akkor a dátum alaphelyzetre vált. De ez elég egyszerű művelet, mert egy "TAG" nevezetű szövegfájlt kell rámásolni a mikro SD kártyára az aktuális idővel, amit a készülék bekapcsolásával aktiválunk. (Ez a fájl rajta van a hozzá adott CD-én).Ezért a beírt dátum-idő beállításnál érdemes 1-2 percel többet beírni, hogy ne kelljen kapkodni a készülék bekapcsolásával amikoris aktiváljuk a dátumot....

Ezzel az akkuval akár 3 óra felvételi időt is kaphatunk. De érdemes 1,5 óra után újra indítani a felvételt mert hajlamos a készülék a lefagyásra.

Ezért érdemes egy vékonyabb gémkapcsot is magunknál tartani. Ami pont olyan vékony, hogy megtudjuk nyomni vele a RESET gombot ami a készülék oldalán egy pici lyukon keresztül érhető el.

Azt tudni kell, hogy a készülék még diktafonként is " megállja a helyét". Ha letakarjuk az optikát akkor akár 4-5 óra hanganyagot is rögzíthetünk vele.

Ha a kamera nem " lát " semmit akkor megnövekedik a rendelkezésre állási ideje és több energiája marad csak a hangsávra.

Úgyhogy ár-érték arányban elég jó kis " jószág" ez a készülék.

Viszont arra is számítani lehet, hogy a vateráról hibás készüléket kapunk. De árulják webáruházban is ...

Két hiba fordulhat elő:

1. Túl régi a készülék, és az eladónál álltában tönkre ment az akku. Jó esetben még bír 15-30 perc üzemidőt...

Rosszabb esetben a készülék be sem kapcsol.

2. Maga a készülék rossz. Készít ugyan egy audio és egy videó sávot ami kb. úgy néz ki , hogy A0001, A000002...

de a felvétel után nem rakja össze őket egy fájlba.

így ezek használhatatlanok...

Kaptam már ilyet is, de az eladó kicserélte jóra....

2018. júl. 1. 07:47
 2/4 anonim ***** válasza:

Kiegészítő info:

Álcázni úgy érdemes, hogy a tetején lévő ellenőrző fényeket könnyen láthassuk. A villogó piros azt jelenti, hogy megy a felvétel, minden OK.

Viszont a folyamatos piros fény azt mutatja, hogy a készülék lefagyott, ilyenkor meg kell nyomni a Reset gombot.

2018. júl. 1. 08:02
 3/4 anonim válasza:
Ez nagyban függ attól, hogy mire akarod használni, hol, milyen körülmények között, van-e tápellátási lehetőség, illetve milyen álcázási lehetőségek vannak. Jobban tudok ajánlani ezek ismeretében.
2018. júl. 2. 13:54
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi. Pl. [link] ilyenre gondolok.
2018. júl. 2. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!