Canon Powershot SX540 HS?
Sziasztok!
Azok segítségét szeretném kérni, akik a kérdésben megnevezett fényképezőgépet jól ismerik, van, vagy volt nekik. Kinti videófelvétel készítésekor ha 60 pontosra állítom, gyönyörű, tűéles képet ad, ám benti, sötétebb környezetben rendkívül zajossá és rossz minőségűvé válik a felvétel. Próbáltam sötétebb környezetbeni beállítással videózni, a minőség nem változott sehogy sem, bárhogy állítottam be. Van erre valamilyen megoldás, vagy ez a fényképezőgép ennyit tud?
A másik kérdésem, hogy ha pl. egy falon egy kis bogarat szeretnék nagyon közelről fotózni, és beállítom makróra, miért nem képes beállítani a fókuszt, ha ezzel együtt teljes zoom-ra is állítom?
Előre is köszönöm!
A zajos, szemcsés beltéri videókért a gyenge fényerős objektíved a felelős (f/3.4 - 6.5), ez ennyit tud,ilyenkor az automata az egekbe emeli az ISO érzékenységet, ami hozza a zajosodást, egy videólámpáért belső térben nagyon hálás lenne a géped...azzal sokat javítanál a minőségen.
A makrózáshoz annyit tudnék esetleg fűzni, hogy első körben ne használd a zoomot! Hagyd nagylátószögön az objektívet miután átkapcsoltad a gépedet makróra. És úgy közelíts a kívánt tárgyra.Nekem ez a módszer vált be az SX130-asnál. Ha a zoomot is használod szerintem távolítsd a gépet a tárgytól.
Ebben most tévedsz. Nem az 1/2.3"-as szenzor miatt zajos a videó. Nézd meg a kézi kamerákat, 100ezer alatt, mindegyikben még ettől is kisebb szenzor van: 1/5.8"-as és mégsem zajos a videójuk, mert fix 1.8-as a fényerejük.
Sőt a videókameráknál az 1/2.3"-as szenzor már extrának számít. Lásd Panasonic HC-V770 as a fix 1.8-as fényerejével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!