Kristóf_2003 kérdése:
Milyen kamerát ajánlotok?
Figyelt kérdés
Maximum 60.000Ft-ért szeretnék, használt, vagy új fényképezőgépet venni, inkább Canon, vagy Nikont. A kamerát emberek fotózására használnám, meg virágot, tájat, tengert, szóval természet, és épületet szeretnék még vele fotózni2018. máj. 4. 20:45
1/4 anonim válasza:
Mondjuk az én Nikon D80 szettemet 18-55 objektívvel :)
2/4 anonim válasza:
A fotózáshoz fényképezőgépet használunk, kamerát pedig videózáshoz.
Ha fényképezni akarsz akkor ne kamerát keress, hanem fényképezőgépet.
Például nem mondjuk azt sem, hogy belépő szintű dslr kamera. Mert nem az.
Ez most nem kötekedés, csak tegyük már helyére a dolgokat.
3/4 anonim válasza:
Ez a kamera téves szóhasználat onnan ered, hogy az angolban a "camera" szó jelöli a fényképezőt, a "camcorder" pedig a videokamerát. Ez maradt meg a köztudatban.
4/4 anonim válasza:
Én is sokszor kamerának hívom, lehet az miatt, mert egyszerűbb és gyorsabb élőszóban kimondani, mint a "fényképezőgép"-et, vagy mert amiatt, mert sok külföldi videóst nézek. Szerintem semmi gond nincs vele. Borsodi ismerősöktől is eltanultam a "faragó" (= ceruzahegyező) szó használatát. :)
Kérdező, nézz körül kicsit a topic főoldalán, már többször többen megválaszoltuk ezt a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!