Milyen hátrányai-előnyei lehetnek ennek a kamerának?
Erről lenne szó:
Kisfilmeket szeretnék készíteni, egyelőre hobbi szinten. Szerintetek ez a kamera alkalmas lehet rá? Az a baj, hogy nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz, mert kezdő vagyok videózás ügyileg, de szeretnék belefogni ebbe a hobbiba. Az érdekelne még, hogy ehhez kell-e külön mikrofont venni, ha mondjuk 3-4 méter távolságból veszem magam, tehát ha éneklek/beszélek/zenélek/suttogok, hall-e a kamera, vagy számítsak az ára mellé +XY ezret a mikrofon vétel miatt.
Azt tudom, hogy egy fényképezőgép is tud már profi dolgokat, és hogy annak az az előnye, hogy mindig lehet rá újabb és újabb objektívet venni, így nem avul el, de valamiért nekem ez az objektív-dolog egyelőre nem szimpi, már csak azért se, mert nem értek hozzá. Viszont mégis bizonytalan vagyok, mert az ismerőseim kezében sose látok videokamerát, csak a nagy súlyú, objektíves fotómasinákat. Persze ha azt vesszük, hogy létezik állvány is, és hogy főként felállítva akarnám használni a kamerát, mindegy is lenne a súlya, de míg videokamerából találtam ugye szimpatikusat, a fényképezőgépek nekem totál egyformának tűnnek, és nem hajlok egyik felé se.
Személyes véleményekre lennék kíváncsi, nem cikkek linkjeire, mert azokkal valahogy nem jutottam előrébb. Ugye drága ez, és nem akarok mellényúlni.
Ja, még annyi, hogy ha tegyük fel, megveszem ezt a kamerát, akkor laptop vásárláskor azt kell néznem, hogy milyen durva videókat akarok rá feltölteni (hosszúságilag, minőségileg), vagy azt, hogy egy jobb fajta videoszerkesztő is fusson rajta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!