Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Túlmelegedés elleni tippek...

Túlmelegedés elleni tippek nyárra?

Figyelt kérdés

Mivel félig már benne vagyunk a nyárban, gondoltam, körbe kérdezem az itteni kommunát, ki milyen praktikákat ismer a nyári túlmelegedés ellen.

Én a tavalyi nyaralásomnál aggódtam rendesen, hogy hazavágom a gépet, 40+ fokos melegben voltunk végig, kevés árnyékkal, a gép többször is kikapcsolt a túlmelegedés okán, telefonom is napokra meghalt akkor. Valamelyest javított a helyzeten, ha inkább sűrűbben cserélgettem az akkukat, és nem hagytam bekapcsolva a gépet. + ugye nem csak az akkuból áll a gép. Tudom, ott a google, de érdekelnének személyes tapasztalatok, ötletek is, tanuljunk egymástól. :)

2018. ápr. 22. 16:25
 1/5 anonim ***** válasza:

Teljes pucolás tavasszal, évente. Mellé mehet új paszta is. Ezen felül lehet korlátozni a Windows energiagazdálkodási beállításaiban a processzor maximális órajelét.

Telefon esetén pedig kíméletes használat, minimális mennyiségű telepített alkalmazással.

2018. ápr. 22. 16:59
 2/5 A kérdező kommentje:
(Fényképező...)
2018. ápr. 22. 17:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem tudsz vele semmit csinálni úgy igazából. Túlzottan nem árt neki.
2018. ápr. 22. 18:33
 4/5 anonim ***** válasza:
Én is csak a kikapcsolást, akkucserét szoktam alkalmazni, plusz lehetőleg árnyékban megállni ahol lehet, de ez eléggé lehetetlen. No, meg amikor kikapcsolt, de nagyon kellett fotóznom akkor vettem jeges vizet egy árustól és palackon keresztül hűtöttem a gépet, nem tudom mennyire volt ez neki jó, de bekapcsolt:)
2018. ápr. 22. 23:22
 5/5 anonim ***** válasza:
Vannak hűtési megoldások, de ezek többnyire jelentősen kényelmetlenné teszik a használatot. Egyik leghatékonyabb a külső akku használata, de a videósok által használt DSLR cage-ek is segíteni szokták a hőelvezetést, valamint olvastam olyat is, hogy a kihajtható LCD mögé raknak tasakban valamilyen gélt (a pontos nevét már nem tudom). Ezen kívül sajnos én se tudok mást, mivel nem ismerek kényelmes és olcsó megoldást erre azon kívül, amire józan paraszti ésszel rá lehet jönni (kapcsold ki, ha nem használod, tartsd árnyékban stb.)
2018. ápr. 23. 07:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!