Canon eos 1200D vagy Canon eos 100d melyiket vegyem használtan?
Sziasztok!
Kinéztem használtan kettő gepet.
Canon eos 1200d tavaly vásárolt, még garanciális.
Nem sok expo kB 3000-4000(maximum)
18-55mm Is objektivvel
Ár: 60e ft
Canon eos 100D
Kettő éve vásárolt. Eladó szerint kB 8-10ezer expo
Helios objektív és hozzá egy átalakítót adna.
Gyári objektív nincs hozzá! Vagyis az árba nem adja.
Ára: 70e Ft
Helios objektív nélkö, csak maga a váz 65e Ft-
De mindenképp m2-es foglalattal rendelkező Helios objektívet teszek fel rá, mert portrézásra alkalmasabb, mint a gyári. Illetve marha drága pl egy f/1.8-as Canon 50mm STM objektív. Young no lenne 10e ft kínából, de inkább hagyjuk azt.
Csak hobbi fotózásra kellene a gép, javarészt manuális módban, értem ezalatt a fókuszt is használnám.
Videózás nem fontos, ha az lenne az érintőkijelző(Canon 100D már elég indok lenne, hogy azt válasszam)
Válaszokat előre is köszönöm :)
Én a leírt adatok alapján az 1200D-t választanám. A Heliost ebay-en megkapod 10 ezer Ft környékén, tehát árban ugyanott vagy (max pár ezerrel léped túl), mint a 100D esetében, cserébe van egy alig használt garanciális géped, és a 18-55-ös obival legalább kirándulásra, családi fotóra is tudod használni (csak a heliossal ez nem igazán menne).
De fontos amit az elején írtam, hogy a "leírt adatok alapján" tudom ezt javasolni. Használt termékeknél ugyanis mindig akkor lehet jól dönteni, ha teljes mértékben informáltak róluk, nincsenek félreértések, elhallgatott hibák/hiányosságok.
Köszönöm.
Én is az 1200D mellett voksolok.
Már csak azért is, mert
Garanciális
Alig használt(fiatal lány használta videózásra, anyja pedig néha fényképezett vele)
Gyári objektív(használtan is 15-20 között van minimum ez az objektív.
De 100d ehhez képest
Nagyobb kijelzőfelbontás(kereső használatakor édesmindegy
Érintőkijelző (bár ez csak videózáskor előny)
Jóval több expo
Idősebb termék
Nem gyári objektív
Nem garanciális
Illetve kis mérete nem biztos, hogy kezemre állna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!