Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Első fényképezőt szeretnék...

Első fényképezőt szeretnék venni, de milyet?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni egy komolyabb fényképezőt, de teljesen tanacstalan vagyok hogy milyet. Sokszor utazunk, es elsosorban ahhoz hasznalnam, vagy kirandulasokhoz, de nem csak a tajat fenykepeznem, hanem pl a paromat vagy csaladtsgokat, tehat nem kimondott táj fotókat készítenék.

Árba olyan 150-200ezer korul gondoltam max!

18

2018. ápr. 16. 16:19
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Ja, meg a másik: olyan rossz helyen kezdtél el keresgetni a gépek közt: gopro? Portrékhoz? Vagy úgy igazából szimplán bármilyen fotóhoz?:D Ha láttál már vele készült videókat láthattad mennyire "húz a képe", túl nagy látószögű.

De még egy kérdés eszembe jutott, ami fontos lehet:

-szeretnél zoomolni vagy jó a fix objektív?

2018. ápr. 17. 06:43
 12/21 anonim ***** válasza:
Szerintem vegyél egy Sony A6000-et kitben, ez passzol a keretbe és az alap objektívvel általános/tájfotózásra tökéletes, az elmosott hátterű portrékhoz meg nézhetsz hozzá egy használt obit. Amúgy azt vedd figyelembe, hogy ha vettél egy gépet, akkor még jó pár ezer-tízezer el tud menni az apróságokra (SD kártyák, esetleg pótakku és állvány, táska vagy tok a biztonságos hordozáshoz).
2018. ápr. 17. 08:25
 13/21 A kérdező kommentje:

Máshozvszerintem eloszor nem, csak mint ahogy mondtam, ha elmegyünk valahova nyaralni akkor pl csinalnek nyilvan kepeket pl a paromrol, ugy, hogy a taj is latdzodik.

A video annyira nem elsodleges szempont, inkabb a kepek.

Erintokepernyo egyaltalan nem fontos, wifi azert jo ha van.

Siman elkepzelhetonek tartom, hogy a kesobbiekben akar komolyabban is elkezdek vele foglalkozni.

Szeretek abszolut bibelodni, felfedezni a dolgokat.

A hordozhatosag lenyegtelen, ujat szeretnek.

Igen, tudom, hogy a goprot elsosorban nem ilyenekhez talaltak ki, csak az utazas miatt merult fel bennem ez, mert rengetek embert latok akik ilyennel keszitenek kepeket/videokat a nyaralasrol. ( de ezek lehet, jogy inkabb bloggerek)

2018. ápr. 17. 08:30
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vàlaszodat!! :)
2018. ápr. 17. 08:31
 15/21 anonim ***** válasza:
Nos, ha újat szeretnél, akkor a legolcsóbb dslr kit+ 35mm-es fényerős objektív. Inkább Canont ajánlom a Nikonnal szemben, az kompatibilisebb a régi objektívekkel.
2018. ápr. 17. 14:48
 16/21 A kérdező kommentje:

[link]

Ez jo lenne esetleg?

2018. ápr. 17. 15:21
 17/21 anonim ***** válasza:
Persze ez tökéletes első gépnek. (és sokáig jó, mert az objektíveket tudod majd rá később is fejleszteni)
2018. ápr. 17. 21:59
 18/21 A kérdező kommentje:
Rendben, nagyon szépen köszönöm a segítséget!! :)
2018. ápr. 18. 07:35
 19/21 anonim ***** válasza:

Én a helyedben prémium kompaktot vennék, ha már ilyen árban gondolkozol. Vagy egy MILC-et szettben. Annál több nem kell.

DSLR-t felesleges cipelni mindenhová, meg bajlódni vele, és 200 alatt nem is nagyon kapni csak vázat esetleg ami jó is.

2018. ápr. 19. 12:52
 20/21 anonim ***** válasza:
De persze már megint egy marketingdumának bedőlt személynek akarok tanácsot adni... mindegy vedd az 1300d-t de ne add el fél év múlva a jófogáson!
2018. ápr. 19. 12:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!