Mit jelentenek a kamera lencséjén/ optikájan lévő számok?
Figyelt kérdés
Van egy pár éves gépem és arra lennék kíváncsi, hogy ez milyen és pontosan mit jelentenek amik rá vannak írva:
4.0-104.0mm 1:3.1-5.9 22.3mm (gondolom nem nagy szám) Az is jó lenne ha adnátok egy linket, ahol érthetően le van írva minden(mert én nem találtam). Előre is köszönöm! :)
2018. ápr. 7. 21:34
1/3 JulesTS válasza:
Az elso az objektiv gyujtotavolsaga, a masodik a fenyereje (mindkettonel a zoom vegallasainal levo ertekek vannak megadva), a harmadik az objektivre csavarhato szuro menetenek atmeroje.
Az elso kettorol itt olvashatsz:
Egy fontos dolog meg hianyzik: a keperzekelo merete, mert azzal lehet viszonyitani az objektived gyujtotavolsagat a kisfilmes gepekhez.
2/3 anonim válasza:
Ha a lencséjén vannak ezek a számok, az semmi jót nem jelent. Ha a lencse körüli kereten/gyűrűn, akkor lásd az első választ!
3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, ilyet kerestem, sz nagyon jó!
2018. ápr. 8. 20:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!