Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Olcsó IP kamera élőképét hogy...

Olcsó IP kamera élőképét hogy lehet távolról nézni? Bővebben lent?

Figyelt kérdés

Vettem egy nagyon olcsó, kínai IP kamerát. Tud WiFi és AP módot. Utóbbi nem tudom, hogy mi. Van hozzá mobil app.

Ha a telefonnal rákapcsolódok a kamera saját wifi-jére, akkor látom a képet, tudok rögzíteni, minden frankó, csak ez így értelmetlen, mert a kamera hatókörében kell lennem.

Hogy lehet elérni, hogy a kamera felcsatlakozzon a saját wifi routeremre és távolról tudjam nézni? Azt olvastam, hogy a routerben be kell állítani a port továbbítást és kell fix IP cím, vagy dyndns beállítás. De sajna egyik sincs :(

Nem tudom a kamera IP címét sem. Honnan lehetne ezt kinézni. De ha van is neki IP címe, hogy érem el távolról, ha nem kapcsolódik a routeremen keresztül a netre? Az egésznek az elvét nem értem.

2018. ápr. 4. 19:21
 1/6 A kérdező kommentje:

Kérdező vagyok. Róla van szó:

[link]

2018. ápr. 4. 19:24
 2/6 anonim ***** válasza:

Webes elérése van? Egyébként dyndns-t szoktak hozzá adni, de ha nincs regisztrálhatsz is egyet, vagy a szolgáltatótól kapott ip címeddel is elérheted.

Tudni kell hogy melyik portot használja és azt ki fel fordítani a routerben, a port forwarding menüpontnál.

Igen a kamerát fix ip címre kell beállítani, mert a forwardolás az ip címen lávő eszköz portját fordítja ki.

2018. ápr. 4. 20:46
 3/6 A kérdező kommentje:

A szolgáltatónál dinamikus IP címem van. Van dynDNS regisztrációm, viszont a UPC gyári modem/routerét használom, abban pedig nincs dynDNS lehetőség.

Van egy normális Linksys routerem, abban van. Ha a UPS-s mögé kötöm access pointként, az vajon jó lehet?

Amennyire eddig kisakkoztam, szerintem nincs webes elérése a kamerának. A saját wifijén keresztül kapcsolódva ki tudtam belőle olvasni egy IP cymet és egy portot, de nem tudom, hogy az csak a wifi hálózatáé, vagy a távoli elérésre is ez kell e?

2018. ápr. 6. 14:04
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem a router dyndnse kell. Az a routerben csak azért van hogy a routert is elérheted távolról.

A routerben csak a portfordítás kell.

A forwardingnál meg kell adni a kamera portját, ip címét és hogy melyik portra továbbítod, értelemszerűen az ugyanaz mint a forrásport.

Lényeg hogy legyen egy üzemelő dinamikus domain neved, az mutasson a kamerára, és fordítsd ki a portját.

Viszont ha nincs webes elérése, akkor csak mobil aplikáción keresztül tudod nézni.

2018. ápr. 6. 19:11
 5/6 A kérdező kommentje:

Hú de elment mellettem a technika. Köszönöm a választ, de semmit sem értek belőle :D

Annyit, hogy a port forwarding mezőkbe mit kell írni, de mi az hogy egy létező dinamikus domain mutasson a kamerára? Van domainem tárhelyszolgáltatónál. Annak csinálok egxy aldomaint, ez jó? A DynDNS regisztrációban is kell valamit beállítani?

Meg azt nem értem, hogy a kamera hogy csatlakozik a netre? Gondolom a routeremen át kéne, de hogyan? Nincs beállítási lehetőség, semmilyen konfigurációs felület a mobil appban.

2018. ápr. 11. 21:02
 6/6 A kérdező kommentje:

Neked ment a zöld kéz!

Csak leírnám, hogy összehoztam és az volt a baj, hogy túlgondoltam/tuk az egészet. Előjött a konfigurációs menü, hosszan kellett nyomni valami teljesen más menüpontot és ott meg lehetett adni a wifi belépési adataimat. Megadtam, innentől a kamera csatlakozik a routeremhez és a mobil appból látom a képet másik hálózatból. Nem kellett hozá port továbbítás sem, dyndns sem. Most a routerben látom, hogy a kamera milyen IP-t kapott a helyi hálómon, de még csak azt sem kellett a kamera konfigjában megadni. Portot meg nem is lehet, szóval működik pusztán attól, hogy csatlakozott a routeremhez :)

2018. ápr. 12. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!