Fotósok! Lightroom vagy Photoshop?
"A Lightroomot profik is használják. "
Akkor neked az kell.
Köszönöm a kioktatást 18 év grafikusi gyakorlattal és több mint 25 év hobbi-fotós múlttal a hátam mögött. Ez mindig jól esik. Mesélj még, hátha tudsz újat mondani.
Addig is megismétlem az előző hozzászólásomat, lassabban, hátha most megérted: két teljesen különböző alkalmazás, két teljesen különböző feladatra.
Mivel a kérdésed úgy kezdődik, hogy a fotósokat szólítod meg, ezért szerintem kár is azzal foglalkozni, hogy egy grafikus (hentes, politikus) melyiket mire használná.
Fotósként is teljesen más a két alkalmazás felhasználási területe. A gyengébbek kedvéért: a PS elsősorban szerkesztésre, retusálásra való, míg a LR a képek kategorizálására, katalogizálására (vagy ezt meg tudod csinálni PS-ben?) és emellett ALAPSZINTŰ utómunkára.
Így már érted, te szakember?
Én értettem a kérdést.
Szerintem a LR-ben elérhető "ALAPSZINTŰ utómunkára" lehetőségek megtalálhatóak a PS-ben is.
Ez önmagában nem jelent semmit, hiszen a fenti példámnál maradva a Suzukiban és az IFÁ-ban is megvannak az alap funkciók, motor fék kormány, lehet velük közlekedni - mégis egész másra valók.
Igen, ps-ben és lr-ben is megvannak az alap retusálási funkciók. De ennyi. Egész Márta vannak kihegyezve.
De ha te ezt rendszeresen csinálod, akkor nem a címben megszólított fotós vagy, hanem hülye. Már ne is haragudj.
Vagy most direkt tetteted annak magad?
Komolyan gondolod, hogy a képek katalogizálására, rendezésére, válogatására a ps is kiválóan alkalmas, illetve hogy az alapos, mélyreható, pepecselős utómunkát lightroomban is el lehet végezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!