Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Memória kártya olvasó, vagy...

Memória kártya olvasó, vagy USB kábel? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Van egy félprofesszionális Nikon DSLR gépem. Egy-egy alkalommal kb. 2-300 képet készítek, amellyeket át töltök a számítógépre. Felmerült bennem a kérdés, hogy mivel teszek jobbat a fényképező gépnek:

1./ kiveszem a memória kártyát, és egy memória kártya olvasó segítségével töltöm át a képeket

2./ a fényképezőgép USB csatlakozóját használom?

A "választás" szempontjai:

A./ Melyiknek nagyobb a mechanikai élettartama?

B./ Melyik megoldásnál nagyobb az adatvesztés esélye? Mi van ha meghibásodik a memória kártya olvasó és tönkre teszi a memória kártyán lévő adatokat? Mennyi az esélye, hogy a számítógép USB csatlakozója hibásodik meg és az teszi tönkre az egész fényképező gépet?

C./ Van-e valakinek további szempontja?

A fentiek alapján ki melyik megoldást választaná, és miért?

2018. ápr. 1. 22:50
 1/5 Fantom83 ***** válasza:
69%

Nekem Samsung gépem van,ha le akarom szedni a képeket USB kábel,mert az SD kártyához csak az akkun át férek hozzá.

Tuti h nem szedegetem ki az akkut,csak azért,másrészt tölteni úgy is kell,ameddig áthúzod a képeket,tölti is az akkudat.

Ne szedegesd szét,USB kábel,és kész,azért találták ki!

2018. ápr. 1. 22:59
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A) Az USB csatlakozó a jobb, mert ha el is romlik, sokkal könnyebben javítható. Az SD kártya amúgy sem arra van kitalálva, hogy ki-be rakosgasd.

B) Ezeknek gyakorlatilag 0 az esélye mindkét esetben.

C) Az USB sokkal kényelmesebb. Plusz az SD kártyát bennehagyhatod véletlenül a számítógépedben. (Ez elég bosszantó tud lenni)

2018. ápr. 1. 23:18
 3/5 anonim ***** válasza:

Van kártyaolvasóm, de az adatkábelt használom inkább a "professzionális bridge " gépemhez....:)

Ha csak félprofesszionális lenne akkor is az adatkábelt használnám....:)

2018. ápr. 1. 23:18
 4/5 anonim ***** válasza:

Hát, bocs, ez csak az egykártyás fotógépkezelőknél probléma. Mihelyt 3 kártyát lősz tele alkalmanként, úgysem rakod vissza az első kettőt a gépbe kiolvasni, sőt, elő sem veszed az USB köldökzsinórt, ha úgyis elő kellett venned a kártyaolvasót és madzagját.

Régen drágább volt a flash, kevesen dolgoztak márkás darabokkal, sosemhallottnevű gyártmányokkal kezdtem 15 éve, ahogy gépeket váltottam és mentek felfelé a megapixelek, praktikussági okokból nyugdíjba mentek a kártyák (256 és 512 Megások vannak még félrerakva, csak nem foglalnak annyi helyet, hogy kidobjam, most meg épp egy 64 gigásat vettem) de sosem ment tönkre egy sem a használattól. Pedig az elején úgy mentem el 3 napos eseményre, hogy péntek este laptopra kellett tölteni, és erősen selejtezni, hogy a szombati ráférjen, és a vasárnapra üresek legyenek a kártyák.

Három defektes kártyával találkoztam összesen az 50-70 darabból, ezekből ketten az elejétől bizonytalankodtak, a harmadiknál meg magától letört az írásvédő pecek.

2018. ápr. 2. 15:26
 5/5 A kérdező kommentje:
Sztrogoff: amikor tele van a kártya akkor egyérltemű, mert úgyis cserélem (eleve kettő van a gépemben, így azért lassabban telik be, de ha olyat fotózok akkor úgy állítom be, hogy mindkettőre mentsen), a kérdés az az eset amikor csak 2-300 fotót készítek és még rengeteg hely van a kártyán, hogy akkor jobb bent hagyni és USB kábellel olvasni, vagy vegyem ki és az olvasóval olvassam.
2018. ápr. 2. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!