Ha vennék nikon d3300 ra 35mm es objektivet akkor az kb 50mm esnek felelne meg? Akkor milyen obi kellene a nagyobb látószög érdekébe?
Kedves BMWs Krisztián!
Kérdésedről azon örökbecsű jut eszembe hogy
Mennyi?
30
Mi 30?
Mi mennyi?
Fogalmazd meg egy kicsit részletesebben, hogy mire gondolsz!
Szerintem a kérdésből kiderült, hogy egy "nagyobb" látószögű objektívet keres a kérdező.
Először azt kellene tisztába tenni, hogy hol kezdődik a "nagyobb látószög".
A 28mm-es obi a klasszikus nagylátószögű obi (a maga 75fokos látószögével)legalábbis onnantól és az alatt beszélünk nagylátószögű obikról. A 35mm-eseket enyhe nagylátószögűeknek szokás nevezni. A 24mm-es pedig mégnagyobb látószöggel rendelkezik.
Ami a kérdezőt illeti, azt kell figyelembe vennie, hogy a nikon gépének 1,5 a crop faktora.
Így, ha nagylátószögű objektívet akar vásárolnia, például egy 28mm-eset akkor 28/1,5-el kell számolnia azaz kb. 18mm-est kell keresnie.
Nem véletlen, hogy a kit obik amiket a gépekhez árulnak 18-55mm-esek, mert megfelelnek APS-C szenzorok esetében
a klasszikus 28-80mm es álltalános célú zoom objektívnenek.
De vásárolhatsz fix nagylátószögű objektívet is, pl.: egy 16mm-eset.( 16X1,5=24mm).
"mert a 35mm az APS-n még azért nem olyan irgalmatlanul nagy látószög"
Hát de épp ez a kérdés, ember! Hogy annál azért nagyobb látószöget szeretne. Lehet hogy béjemvés, lehet hogy én vagyok túlművelt, de ez azért elég egyértelműen átjön a kérdésből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!