Ez az objektív kompatibilis egy canon 1100D testel? Egy canon eos 10D-hez használták elvileg.
Ilyen fotóból s leírásból mellé tudod tenni biztosan:D
Kérd meg, hogy írja le az obi pontos típusát s fotózza a bajonettes részt-a fotón látható alsó részt kupak nélkül.
Elvileg, ha 10d-hez jó volt, akkor az 1100d-hez is.
Ezek a régi Sigmák idővel elvesztik a kompatibiltásukat, már úgy értve, hogy a Canon változtat úgy, hogy a saját objektívjeit ez nem érinti, de a Sigma meg nem ismeri a Canon algoritmust. Így aztán ilyeneket lehet olvasni rendes emberek hirdetéseiben: xxx géptől elkezdve a blendevezérlés nem működik, meg hasonlóakat. Próba nélkül csak akkor vedd meg, ha ennyi pénz kidobása nem fáj.
Amellett a régebbi Sigmákra azt mondták, a blendekábel törése jellegzetes hibájuk (utána nyitott rekesszel használhatóak, nekem is van egy bagóért vett kábeltörött Sigma telém, ami nyitottan olyan pocsék képet ad, hogy már csak arra tartom, ha börtönlázadást kéne fotóznom, ezt vinném, nem baj, ha kiveszik a kezemből és odavágják a falhoz).
És még azt is mondják, hogy jellegzetes sárga színárnyalatod adnak a Sigma lencsék a képnek, amit alighanem ki lehet gyilkolni raw feldolgozóval, de a jó kép egyszerűbb, mint az ugyanoda javítással eljuttatott kép.
Köszönöm a válaszokat!
Kiderült, hogy megvan a 10D is. Kép: [link]
Portré markolatot is adna. + 2 objektív. 100ezerért.
Jó üzlet?
Szerintem nem, de tán jön valaki, aki mást mond rá.
15 éves digitális szerkezet egyik reggel ágyban marad örökre.
nem tudom pontosan beazonosítani ezt az objektívet, mármint hogy a két lehetséges 75-300-asból e újabb vagy régebbi, de az újabbik is 25 éves konstrukció. A lényeg az lenne, hogy a másikféleképpen kinézőt ebay-en 4 ezerért kínálják, vaterán 10-ért... A jófogáson meglátok 20D-t 25 eFt-ért, markolatot meg 12-ért vagy mennyiért.
A másik objektív alighanem rövid, rövid és olcsó objektívet is lehet kapni pár ezerért.
De mondjuk sokkoló mennyiségű információt nem árultál el sem te, sem az eladó idáig.
# 3
Szerintem 50D alatt nem érdemes venni s 100-ért 10D...ááh.
Ez legalább felkészít az FF vázak fogására, ha komolyabban indulsz a témába s nem holmi "sörnyitókat" markolászol.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! :)
Poton pénzért megkaparintottam a 10D-t mindennel együtt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!