Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Miért van az hogy a régebbi,...

Miért van az hogy a régebbi, már pár éves dolgokat sem veszik?

Figyelt kérdés

Mindenhol - fórum, aukciós oldal, jófogás stb. - azt látom, hogy nem kel el semmi szinte, mindenki 4-5x hirdeti újra a dolgokat, és csak a drága, többtízezres (70-80 min.) és százezres tételek kelnek el.

Pl. 7-8 éves fényképezőt már meg se vesznek, semennyiért. 11 éves gépről már nem is beszélve. Láttam olyan aukciót aminek a tárgya egy egész jó gép, még jó áron van, de senki nem veszi meg attól független hogy megfigyelője van. Amikor én hirdetettem, 400 látogatóm volt, 3 megfigyelőm, mégsem kelt el.

2018. márc. 11. 15:02
 1/10 anonim ***** válasza:

És te például miért nem csaptál le az egész jó gépre egész jó áron?

Minden nap megkérdezed, minden nap itt hisztizel, hogy nem tudod eladni az ezer éves Nikon D80-asodat új áron. Ember! Az árakat a kereslet határozza meg. Ha nincs rá kereslet, akkor nem fogod tudni drágán eladni.

És hogy miért nincs rá kereslet? Ezt is elmondtuk már százszor, de most leírom neked százegyedszer is. Mert elavult. Mert nagyságrenddel jobbak a modern gépek.

A holnapi viszont látásra.

2018. márc. 11. 15:50
 2/10 anonim ***** válasza:

Mert olyan ütemben fejlődnek az elektronikus cikkek, hogy egy 5+ éves csúcskészülék nagyjából annyit tud, mint egy új alsó kategóriás.

Az 1-2 éves cuccokra ráadásul még garancia is van.

2018. márc. 11. 15:53
 3/10 anonim ***** válasza:

Egy nikon f4et ma is él lehet adni

Nyilván nem annyiért mint 1990ben

De a digitális technika azért más

Egy 286os számítógépet sem tudsz eladni

Ha csak valami miatt nem egy kultikus darab

2018. márc. 11. 16:14
 4/10 A kérdező kommentje:
#1 akkor mondj légy szíves egy reális árat, köszönöm.
2018. márc. 12. 11:24
 5/10 anonim ***** válasza:

Miért én mondjak neked reális árat? Mi vagyok én, valamiféle szolgáltató? Megfizeted a szaktanácsomat? Nem, mert sokallod.

Elmondtuk már neked sokszor: annyit ér, amennyiért valaki megveszi. Ha nem tudod nyolcvanezerért eladni, nem ér nyolcvanezret. Ha nem tudod harmincezerért sem eladni, akkor nem ér harmincezret sem. Ez van.

2018. márc. 12. 11:43
 6/10 anonim ***** válasza:
53%

Az internet kb megölte a használtpiacot. Az eladók szemszögéből sajnos, a vevők szemszögéből hál' istennek.

Előttünk van minden: árak, a termékek tulajdonságai.

Ha valami 200.000 ft- újonnan, és te egy hetesen árulod 190.000-ért úgy, hogy még nem is használtad az a büdös életben nem kel el, de még 160-ért sem.

A probléma szerintem az a használt piacon, hogy amit szívesen megvenne az ember az közel új áron van, ami meg jó áron van az általában le van harcolva.

Arról nem is beszélve, hogy kamatmentes áruhitelek korát éljük, boldog- boldogtalan ezt csinálja, a havi törlesztők sokszor nevetségesek...

2018. márc. 12. 14:49
 7/10 anonim ***** válasza:
3 éves gépet bármikor. 10 évest meg sosem. Manapság egy 10 éves elektronika vagy felkel reggelente, vagy egyszer fekve marad. De egyébként iszonyú nagy a fejlődés, mint írják, így aztán a régiek nagyon kőbaltások tudnak lenni. Egyszer vettem egy 2004-es kiadású csúcsgépet a 2006-os kiadású középgép helyett, és szinte értelmezhetetlenül kicsike volt az LCD-je, valamint szigorúan csak szemből belenézve adott normális képet - miközben a 2006-os középgépen ezek már nem voltak problémák. Ez csak egy apróság, de tán érthető a példa.
2018. márc. 12. 16:11
 8/10 A kérdező kommentje:
Engem az zavar, hogy amennyiért el tudnám adni, annyiból még nem veszek nem hogy kicsit újabbat, jobbat, de még régebbit sem mert más viszont tényleg drágán adja a cuccait. Nem viccelek, 15 éves gépet adnak annyiért és még drágábban mint én hirdetek.
2018. márc. 12. 16:22
 9/10 anonim ***** válasza:

egy 11 éves gép árán nem kapsz versenyképes gépet

ezen kár sírdogálni...

Az objektívekkel általában már más a helyzet. Egy jó állapotú lencsét nagyon is jó áron le lehet adni.

2018. márc. 13. 15:44
 10/10 A kérdező kommentje:
Nem kifejezetten újabbra gondoltam, ezt nem jól írtam. A lényeg hogy míg a Nikon nem mér fényt csak a saját objektívjeivel (abból se mindegyik váz, és nem mindegyikkel), addig az összes többi tudja azt. Ezért akarom lecserélni.
2018. márc. 13. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!