Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Rendeltem Japánból egy terméke...

Rendeltem Japánból egy terméket, de vámkezelés alá került, mire számíthatok?

Figyelt kérdés

Postára adták ott 9-én, 12-én már meg is érkezett az országba. Fennakadt a vámon, 15-én írtam egy emailt, majd másnap megküldtem a szükséges iratokat amik kellenek az ügyintézéshez. Oké, erre jön 19-én (!)délután az email, hogy írjam le határozottan hogy intézzék-e a vámolást vagy sem. Ma 21-e van, még mindig semmi változás a nyomkövetőben.

4 nap kellett ahhoz, hogy csináljanak vele egy nagy semmit, és még csak most kezdtek el foglalkozni vele érdemben.

Egy-két hét múlva várhatom a csomagot, vagy mi a tapasztalat? Nektek vámolás mennyi időt vett igénybe, és mikorra kaptátok kézhez a terméket végül?

Az nem számít hogy EMS-el küldték?

2018. febr. 21. 11:59
 1/5 anonim válasza:
Először is sok türelmet! Lehet pár nap is, de pár hét is, kérdés mennyire hajlandóak dolgozni... amire számíthatsz az a vám és a 27% áfa, plusz vámkezelési díj, ami pár ezer ft.
2018. febr. 21. 12:08
 2/5 A kérdező kommentje:

Ezt már tisztáztam az illetékessel, megírták hogy mennyi az összeg, 27% áfa terheli + eljárási díj. Ez oké, engem az átfutási idő érdekel, még ezt megküldik a NAV részére is? :o

Vagy miért szokott ez elhúzódni? Nem érdemes így rendelni... inkább Anglia vagy Németország, ugyanannyira jön úgyis ki a végén, időben meg mintha Kínából vettem volna valami filléres tételt...

2018. febr. 21. 12:44
 3/5 anonim ***** válasza:

A NAVot "elintézik" a postások.

Viszont volt, hogy a posta 32 (HARMINCKETTŐ) nap alatt futtatta át a vámkezelést.

2018. febr. 21. 13:16
 4/5 anonim ***** válasza:

"Nem érdemes így rendelni... inkább Anglia vagy Németország, ugyanannyira jön úgyis ki a végén, időben meg mintha Kínából vettem volna valami filléres tételt..."

Megmondtuk már előre, de akkor meg mi voltunk a hülyék, hogy de így mennyivel olcsóbb...

2018. febr. 21. 14:56
 5/5 A kérdező kommentje:
#4 ? nem értem
2018. febr. 21. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!