Kinek éri meg fényképezőgépet venni?
Mostani telefonomnak is jo a kameraja, de a felretett penzembol tudnek venni egy tukorreflexes Nikont, azonban nem tudom megerne-e.
A telefon mindig keznel van, ha fotozni kene, de persze nem olyan minosegben keszit fotokat, mint egy fenykepezogep.
Most iPhone 8 plusom van, szerintetek megerne emelle venni fenykepezogepet vagy boven eleg a telefonomnak a kameraja is hobbi celra? Attol felek, hogy csak porosodna a polcomon:(
Ezt így nehéz megmondani. Ha nagyon általánosítani szeretnék, akkor 2 forgatókönyv szokott előfordulni az általad felvázolt esetben:
1. Emberünk megveszi első komolyabb fényképezőjét (dslr vagy milc). Aztán rájön, hogy ez nem teljesen olyan, mint a telefon, ellövöd, és kész a kép, ki kell tapasztalni a blendét, záridőt stb. Ami egy tanulási folyamat része. Emberünknek elmegy a kedve az egésztől, és az alig 100 expós gépet felteszi a netre eladni.
2. Emberünk megveszi első komolyabb fényképezőjét, rájön, hogy éppen egy új világ nyílt meg előtte, elkapja a gépszíj, reggeltől estig csak fényképezne. Vagy fényképez is. Néha éjszaka is.
Szóval ennek a kérdésnek az eldöntéséhez előbb szerintem némi önismeret kell. :)
Szerintem mindenkinek megéri. Hiszen ahogy írod, még a legújabb iPhone sem tud olyan felvételeket készíteni, mint egy fényképező.
Nekem olcsó telefonom van, Motorola, Angliában vettem, átszámítva kb. 35 ezer volt 1 éve. A fényképezőm szintén olcsó volt olyan 20 ezer, 8 éve vettem akciósan, mert már kifutó modell volt, tehát biztos vagy 10 éve gyártották, Panasonic, és sokkal szebb képeket készít, mint a telefonom 13 megapixeles kamerája. Tud a telefonom is szép felvételeket csinálni, ha minden klappol, fényviszonyok, stb. de a fényképezővel sokkal többféle helyzetben, körülmények között is szuper képet csinál automata üzemmódban, tehát nem kell állítgatnom. Nem is foglalkoznék a beállításokkal, ehhez nekem nem lenne türelmem, se időm.
Mind1 mivel fotózol ha tudod az alapokat, lesznek jó képeid!Teljesen laikusként akármit a kezedbe adhatok, nem fogsz jobb képeket készíteni mint a telefonnal.
Azoknak való a fényképező gép akiknek kevés a telefon. Annak akinek megfelel az maradjon a telefonnál. Ha nem utómunkazza a képeket, nem vágja, csak egyszerűen használja ahogy van, azoknak teljesen felesleges akar a milc akar a tükrös
Emlékképeidnek teljesen jó a telefon.
Szerinted van értelme 20 megapixeles, 30mb-os képeknek, amit mobilon mutiztok egymásnak?
A tárolásuk is beruházás lesz ezért, egy új háttértár sem árt.
Ha mondjuk játékból megkóstolnád a tükrösöket, akkor veszel egy 30-50e közti használt alapgépet.A 200e ft-os szett sem fog jobbat produkálni pláne a telefonodon mutizva, mert ezt teszitek.
Mint ha az első bringádat vennéd, megtanulni gurulni, kanyarodni...esni:D
Élmény a játék s ki kell próbálni, mert az élet is az élményekről szól.Kérdés, nem bánod e a kiadott pénzt érte, mert annak csak töredéke jön vissza vagy semmi, de az élmény marad:)
S ne felejtsd el, hogy cipelni se öröm a tükrös dögöket kirándulásnál;)
Annak éri meg beruházni keményen, aki komolyabban akarja használni s kiállítások, rendezvények, portfóliók...stb gyakorol, majd bevállal munkákat, ha érdemi a munkássága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!