Mire jó ez a készülék?

Figyelt kérdés
Nikon Coolpix L340. Mikre képes, miért érdemes megvenni és kiknek ajánlott?

2018. jan. 19. 13:57
 1/4 Zzzoli ***** válasza:
58%

Ez egy digitális fényképezőgép. Arra jó hogy nem sima filmre, hanem digitális médiára képes fényképeket, vagy videót rögzíteni.

Annak ajánlott aki fényképezni szeretne digitális géppel.

Akkor érdemes megvenni, ha megfelelő áron adják.

2018. jan. 19. 18:13
 2/4 anonim ***** válasza:
73%

parasztvakításra elég jó. Ha el akarod hitetni a nagyközönséggel hogy van egy menő fényképezőgéped, miközben a mobil telefonod legalább olyan jó.

Kivéve ha feltétlenül erős zoomolással szeretnél rossz minőségű képeket készíteni.

2018. jan. 19. 19:39
 3/4 anonim ***** válasza:
85%

Azokban az országokban, ahol alacsony az átlag fizetés, és ahol 120ezer a minimálbér ezt mint fényképezőgépet ellehet adni az embereknek. És mivel a jövedelmükhöz képest viszonylag magas az ára, ezért a gépet megvásárlók azt hiszik, hogy magas műszaki tartalommal bíró gépet vettek.

De a valóság az, hogy a gyártó cég nem a gép által készített képek minőségéért kéri meg az árat, hanem minden más plusz szolgáltatás miatt, amit a készülékbe belepakolt, és a kép minőségét inkább rontja. Tehát meg kell fizetni a nagy zoom objektívet aminek alapból kicsi a fényereje, vagyis csak tűző napsütésben használható valamire. Meg kell fizetni az extra nagylátószöget ahonnan indul az objektív. Meg kell fizetni a sima HD videó felvételi lehetőséget is. Meg kell fizetni a magas megapixel számot ( 20.2 MPx ).

Végül is kap az ember a pénzéért egy jó kis játékot, amivel elszórakozhat, főleg a zommjával.

De az 1/2.3"-as méretű szenzor gondoskodik arról, hogy a lehető legkevesebb zajmentes kép készüljön a géppel.

Full kezdőknek van szánva. Arra jó, hogy az embernek felkeltse az érdeklődését a fotózás iránt, és megszülessen az elhatározás arra, hogy vegyen végre egy normális gépet.

2018. jan. 20. 00:03
 4/4 anonim ***** válasza:

Mi a cél, kinek lenne, mennyiért?

Nekem volt, de nem szívesen ajánlom, pláne nem 66-ért - legalábbis ennyiért láttam most árukeresőn. Én valami 40k körül vásároltam az Auchan-ban évekkel ezelőtt. Megfelelő körülmények között, verőfényes napsütésben ISO 100-on lehet "oké" és "jó" szintű képeket lőni, sőt, először ezzel a géppel tudtam szitakötőt és mókust fotózni, de nagyon körülményes tud lenni a használata:

- a kis szenzor képzajjal jár;

- nagyobb gyújtávnál a zoom-mal arányosan romlik a fényérték, képminőség;

- nincs kereső, se szűrőmenet;

- csak automata és téma módok vannak, semmi záridő, rekeszidő;

- nincs manuális fókusz, AF lassú, mire a madarat felismeri, már elrepül;

- meg úgy kb. mindeben lassú, emlékeim szerint még bekapcsoláskor is bő 5mp-eket kellet várnom, mire a rendszer "magához tért".

Nekem is csak arra volt jó, hogy felkeltse az érdeklődésem a fotózás iránt, és komolyabb gépre váltsak - emiatt köszönetem neki. Amikor viszont ez megtörtént, elajándékoztam.

2018. jan. 20. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!