Vaku vasarlas elott allok es a segitsegeteket/tapasztalataitokat szeretnem kerni. Canon 1300D-m van alap obival (18-55 is II) ill. a heten kellene kezhez kapnom az 50-est (1.8 stm)amit rendeltem. A beepitett vakut alig hasznaltam, ritkan hasznalok vakut, ha belterben fotoztam vagy tudtam h gyengek lesznek a fenyviszonyok mindig kertem kolcson (pixel mago, yongnuo yn685) de beleuntam, ink. vennek sajatot. A kerdes tehat a kovetkezo eleg az olcsobb kinai pl az emlitett barmelyike vagy inkabb eredeti canon (uj/hasznalt???) mennyire megbizhayok ezek a kinai vakuk ill az aliexpress, ha ugy dontok, hogy onnan veszem majd a kinait (sokkal olcsobbak mint felenk)
Yongnuo-t használok Nikonon 2 éve, itthon vettem boltból 1 év garival, gari lejárta után egyszer csak nem villant, 220Vnál 6000Ft ért cseréltek benne egy tirisztort és egy kondenzátort azóta is megfelelően üzemel. Én ezek után úgy érzem megérte spórolni rajta, inkább vettem hozzá eneloop akkukat meg okos töltőt a különbözet töredékéből :)
2018. jan. 9. 05:14
3/6 anonim válasza:
igen tirisztorhiba jellegzetes ezeknél.
Erről a hozzáállásról még nem olvastam, hogy egyszer javíttatva is olcsóbb. Ha az ember el tudja könyvelni, hogy egyszer, de bármikor ott marad vaku nélkül, akkor okés így, valóban. Ha ez pont az unokája esküvőjén áll elő, az ugye szívás.
2018. jan. 11. 10:27
4/6 A kérdező kommentje:
Akkor inkabb az eredeti vakukat ajanlanad??? Ujat vagy hasznaltat??? mert ugye most 2 kozul lehet valasztani (ujak kozul) a 430 meg a 600 ... mennyire megbizhato egy hasznalt 580???
2018. jan. 11. 10:35
5/6 anonim válasza:
Vannak más vaku gyártó cégek akiknek megbízható termékeik vannak. Pl. Metz, Nissin , ezek is gyártanak vakukat a Canon gépekhez olcsóbban mint az eredeti.
2018. jan. 11. 13:55
6/6 anonim válasza:
Van olyan 550-es Canonom, amit úgy vettem használtan, hogy az eladó nyomatékosan kihangsúlyozta, ő is használtan vette, és semmit nem tud az előéletéről, és ez kb 10 éve volt. És még mindig vaku. De hát ez nem jelent többet, mint amit jelent.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!