Mi a különbség az 1920x1080 60i és az 1920x1080 30p között?
már hogyne lenne köze a kérdésnek az fps-hez? a felbontás utáni szám az i/p előtt az fpst jelenti, az i és p pedig azt, hogy a másodpercenként rögzített képkocka számot teljes képként, vagy félképekként menti le az adott formátum.
ha elolvasod az első által linkelt cikket, abból megérted, miért nem az igazi a 60i és miért lenne jobb a 60p, de ettől még mindkettő az fps-ről szól - meg arról a problémáról, hogy az elmúlt 50 évben használt katódsugaras tv képernyőkhöz kitalált félképes (interlaced) rendszer ma az LCD monitorok korában már értelmét veszítette...
a másik kérdésedre a válasz, nem, a Sony a5000-al nem tudsz jó minőségben belassítható 60 fps videót felvenni.
# 9
Nem kell elolvasnom mivel a linkket én küldtem. Mellesleg a képfrissités/képkocka vitába nincs kedvem belemászni.
Nyilván van köze hozzá. De ez most tök mellékes. Mert a 30FPS-el rögzitő kamera által leadott képet milyen frissitési frekvencia mellett nézzük... szerintem tök mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!