Milyen instant fényképezők vannak, amik nagyobb méretű képet készítenek,50. 000. Ft alatt?
Eddig csak a Fujifilm Instax Wide-t találtam, 86x108 mm-es. A többi, amiket találtam (Fuji, Polaroid) kb. ennek a fele méretű képet csinál.
Külföldi oldalakon találtam Polaroidot (one step 2), ami nagyobb képet csinál. Még a Fuji Instax wide-nál is olcsóbb, de nem értem, hogy itthon miért nem szerezhető be. Vagy csak én nem találtam olyan oldalt, ahol van??
Oké, de érdekelne, hogy van-e más is. És hogy milyenek.
Instax Wide-ról és az új Polaroidról van egy csomó videó, összehasonlító videó. Nem tudom, hogy ezek közül érdemes-e választani, vagy inkább valami mást.
3: Miért ne?
Gyerekkoromban is volt egy ideig. Még most is megvannak a képek. Nagyon praktikus. A mai világban mindenki össze-vissza fényképez telefonnal, aztán soha nem lesz semmi a képekkel.
Korábban, amikor még digitális kamerát használtunk, akkor is ezer számra voltak képek, amiknek a nagy része elveszett valahogy. Csináltattam időnként fotókönyveket, azok azóta is megvannak.
Papír alapú kép tartósabb, jobban meg lehet őrizni, 20 év múlva is vissza lehet nézni. Szeretem őket kézbe venni.
"A papír alapú kép tartósabb"- azért ekkora marhaságot a 21. században nem hallottam. Mert a digitális képeket nem tudod lementeni pl külső merevlemezre? Másrészt sokkal jobb minőségűbb, sok év múlva is. Harmadrészt ha utána készítettsz belőle "megfoghatót" akkor az is sokkal jobb lesz, mert amik ezek a gépek készítenek nem valami szépek (láttam már).
Értem én, hogy jó muri, hogy rögtön kész, de aki tényleg értékel egy fényképet az nem azon múlik, hogy mivel készíti, milyen formátumban tárolja, ugyanakkor az unokáink, dédunokáink meghálálják ha nem egy 86*108mm-es 1 perc alatt kész képet nézhetnek.
A digitálisból is készíttethetsz papírképet, el se kell menned, online feltöltheted:
5: Ez nem így van.
Több száz képem van lementve. De ki tudja, hogy 20-30 év múlva vajon be tudom-e dugni valahova azt a külső meghajtót, amin most vannak.
Tudod hány adathordozóm van akár otthon, akár a munkahelyen, amit már nem lehet használni?
Hány éves vagy? 20?
Én már 20 éve dolgozom, azóta annyi minden változott, hogy közelében nincsenek az adattárolók annak, amiket annak idején használtunk.
Ilyen szempontból a papírkép tartósabb. Azt bármikor, bárhol, minden segédeszköz nélkül meg tudod nézni.
De nem is ez volt a kérdés. Én jobban szeretem a papírképeket és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!