Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Rendszervakuhoz milyen elemet...

Rendszervakuhoz milyen elemet használtok?

Figyelt kérdés
2017. dec. 30. 20:24
 1/8 anonim ***** válasza:
2017. dec. 30. 20:39
 2/8 anonim ***** válasza:
71%

A vaku egy cikornyás dolog, a legtöbb ember ritkán használja, szerintem emiatt csak az Eneloop jöhet szóba. Azt, ha általában csak unott mozdulattal leejted a polcra, évente egyszer esetleg végigfuttatsz egy regeneráló ciklust rajta, zokszó nélkül működik 5-10 évig. A többi az egy hónap alatt teljesen kisül, satöbbi. Persze, gondos fotós Eneloopot is utántölt, mielőtt fotózni megy vakuval, de nyilvánvaló lesz, hogy szinte alig kell.

Ez az igénytelen igáslóság pláne akkor nagyon jó, ha több garnitúra akkud van, és közben otthon gyakorlatilag nem tudod mibe beledugni, hogy legalább tudjad, mi van vele.

2017. dec. 30. 20:57
 3/8 anonim válasza:

Eneloopot, és nem csak az alacsony önkisülés miatt.

Használtam alkáli elemektől kezdve mindenféle aksiig mindent.

Az alkáli sokáig bírja, csak ugye drága tömni vele a cuccot. Az aksik meg jellemzően merültek, mint a veszedelem. Az Eneloop valami új élmény volt. Elmentem fotózni, vittem a frissen vett E-ket, mellé a régi aksikból 2 készletet, mivel tudtam, hogy gyakran kell cserélni.

Aztán lement az egész fotózás úgy, hogy csak az Eneloopok voltak bent. Mondom tök jó, bírják, megnézem hol a vége, hogy lássam mennyire jók. Másnap megint fotózás, bent a már használt Eneloop, a végén azért cseréltem ki, mert egyszerűen nem akartam elhinni, hogy nem fog hirtelen lemerülni. Nagyon jól bírják fotózás közben is, más aksival (Varta, Energizer, GP nem voltak messze ilyen jó tapasztalataim)

2017. dec. 31. 10:13
 4/8 anonim ***** válasza:

Mondjuk e válaszom alatt nem vártam volna, hogy valaki lepontoz. :D

Nem, mintha érdekelne másért a pontozás, csak azt látom, hogy a Gyakorin legsűrűbben bosszúból történik, de annak sem látom itt értelmét. :D Maradt lehetőségként a szürkeállomány előzetes eltávolítása utáni vákuum miatt a kézmozgató izmokban egy kóboráram impulzusa valakiben.

2017. dec. 31. 10:20
 5/8 anonim válasza:
Mielőtt vettem volna vakut, alaposan utánanéztem amennyire csak tudtam. Szinte mindenhol 2 típust ajánlanak. Az Eneloop aksikat, és a LIDLben kaphatókat. Főleg az ár miatt a LIDLöset vettem meg. Nem használom túl sokat a vakut, de egyetlen töltéssel már vagy fél éve bírja és teljesen jól működik.
2018. jan. 4. 10:43
 6/8 anonim ***** válasza:
Igen, azokról is jókat írtak (vagy 11 éve olvastam először), de aztán évek múlva egyszer mintha azt írta volna valaki, hogy most másfajta van, meg így azonosították: "valami Lidl- beli noname aksi" - így én nem szoktam ezt emlegetni.
2018. jan. 4. 11:02
 7/8 anonim válasza:

Igen, úgy szokták :D

Az enyém Tronic márkájú, nem tudom hogy még most is ez van e

2018. jan. 5. 09:55
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is vettem a Lidl-ben kaphatóból két készletet, de finoman szólva szart sem ér, ezért átkerültek a szintén Lidl-ben kapható PLL zsebrádióba, ahol minden használat előtt töltenem kellett őket, és inkább adapterről hallgatom. Panasonic elem vagy enelop akku! Az elem nevét már nem tudom, mert csak a korábbi akukhoz kellett tartaléknak, és közel kétezer volt 4 darab, de az is olyan, hogy a lecserélt darabokkal még többórás városnézés bekapcsolt kamerával sem volt gond.
2018. jan. 5. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!