Most szeretném megvenni életem első DSLR fényképezőjét. Ez mennyire jó választás?

Figyelt kérdés

Szóval: egy Nikon D5600at nèztem ki 18-55 mm-es objektìvvel. Komolyabban szeretnèk foglalkozni majd a fotòzással ezért már eleve egy jobb gèpet szeretnèk de a keret kb itt fullad ki :)

Érdekel a portrè ès termèszetfotòzás, tárgyak és épületek fotòzása. Ezekhez milyen objektív lenne jó?

A gèppel együtt milyen elengedhetetlen dolgokat rendeljek meg? (memòriakártya stb)

Mielőtt jönnènek a "komolyabban akarsz foglalkozni a fotòzással ès mèg ezt se tudod" kommentek: ez az első DSLR gèpem. Nincs viszonyìtási alapom ès saját tapasztalatokra vagyok kíváncsi!

(Emagròl rendelnèm a gèpet)

2017. dec. 25. 17:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Egyelore semmilyen obit ne vegyel. ez igy eleg arra, hogy tanulj, gyakorolj. Memoria persze, hogy kell, potakksi sem art, de az is raer.
2017. dec. 25. 17:14
 2/5 anonim ***** válasza:

Teljesen feleslegesen dobsz ki ennyi pénzt a legújabb vázra. Miért is?

Egyrészt nem értesz hozzá (ami nyilván nem baj, mindenki volt kezdő), tehát nem tudod kihasználni azokat az előnyöket, amiért ez majd a duplájába kerül egy belépő váznak. Mire odáig eljutsz a tanulási folyamatban, hogy szükséged legyen arra a többletre, amit ez nyújt egy belépő vázzal szemben, addigra már pont elavul, már nem lesz a legújabb fejlesztés, már többre fogsz vágyni - az utódjára. Vagy az utódjának az utódjára.

Másrészt ha minden pénzedet a vázra költöd, nem marad pénz objektívre, pedig a jó képekhez - a fotós tudása után - az objektív a legfontosabb eszköz. A váz szinte semmit nem számít. Egy drága váz a legolcsóbb kitobjektívvel pont nem ér semmit, míg egy feleennyiért vett váz egy-két minőségibb objektívvel csodákra képes.

Ha rám hallgatsz, veszel egy belépő vázat - akár többéves, kifutó modellt is. Nem vesztesz vele semmit, tanulni pont olyan tökéletes, mint bármi, viszont marad egy csomó pénzed, amit később arra költesz, amire tényleg szükséged lesz. Mert lesz szükséged sokmindenre, hisz' amit itt felsoroltál, az tulajdonképpen mind-mind más objektívet igényel:

- portréra közepes győjtótávolságő, fényerős, lehetőleg fix objektív,

- természethez makró és teleobjektív,

- épületekhez nagylátószög, esetleg tilt-shift

- és nem árt, ha az embernek van egy általános zoom-objektívje, amivel el lehet menni kirándulni, sétálni, stb.

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy lehet, hogy az ifjonti hév elmúlik pár hónap után: rájössz, hogy túl drága hobbi, túl sok időt igényel, túl sokat kéne tanulni, ráadásul még ahhoz is túl nagy és nehéz a gép, hogy elugorj vele kutyát sétáltatni, úgyhogy csak porosodik a fiókban.

Szóval szerintem olcsó, belépő váz kitobival (plusz pár apróság*), a többi pedig csak akkor, ha már TÉNYLEG szükségét érzed.

*Plusz pár apróság:

- memóriakártya

- tartalék memóriakártya

- valamilyen tok, táska

- LensPen, körtepumpa

- UV-filter a frontlencsét védeni

2017. dec. 25. 17:50
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :) Már egy pár éve fotózok egy Nikon L120-szal (egy-kèt kisebb versenyt nyertem is és egyszer ki is volt állítva egy fotòm) és nagyon szeretek fènykèpezni csak most jutottam el odáig anyagilag hogy megengedhet magamnak egy DSLR megvètelèt (plusz a mostani gépem tönkrement..:()! :)

Meg fogom fontolni a tanácsokat, köszönöm! :)

2017. dec. 25. 18:27
 4/5 anonim ***** válasza:

Olcsóbb vázat vennék és bele tenném ezt az obit a csomagba

[link]

2017. dec. 25. 19:51
 5/5 anonim ***** válasza:
Mielőtt vásárolsz mindig nézz/olvass teszteket/elemzéseket!!!
2017. dec. 25. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!