Fényképőezőgépet minimum milyen szenzérral érdeme svenni, ha szürkületben is normális képeket / videót akarok?
1 colos elég egy 1,8 - 2,8-as optikával vagy érdemesebb feljebb menni APS-C-ig?
Mit várhatok az 1 colostól?
Hát mit jelent a szürkületi normális kép? Mi az a szürkület? Mekkora záridővel? Elég nagy a szakadék az 1/30-ad és az 1/800-ad között... A blendét már tudjuk. Tudjuk? 1,8 és 2,8 között is már óriási a különbség (ISO 3200 vagy 5400...). Amellett ezek a nyílások csak rövidnél fordulnak elő igen nagy pénztárcasoványítás nélkül. Milyen célra készül a kép?
Fény nélkül minden felvétel zajos, de minden felvétel csak akkor látszik zajosnak, ha ha elég nagyban nézed. Ráadásul képfeldolgozás nélkül igen hamar eljutsz a rém pöttyös képekig.
Ebben a témában csak fokozatok vannak, és mindig létezik egy jobb, bár drágább megoldás. Meg kell tanulni valahol leragadni.
szóval akkor pl egy Canon G7X még messze gagyi ezek szerint?
mert azt néztem ki, tűrhetőnek láttam a sötétben való felvételét, kis fényben valót meg nagyon jónak, de igaz ami igaz, csak 1 colos...
mondjuk eddig csak a 2/3-ot ismertem, na az igazi katasztrófa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!