Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Hány megapixeles fényképezőgép...

Hány megapixeles fényképezőgép számít jó fényképezőgépnek? Milyen egy jó fényképezőgép?

Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy fényképezőgépet, mivel nagyon szeretek fotózni, de nem tudom milyet vegyek, illetve hogy mennyi az a megapixel szám, ami már nagynak és nagyon jónak számít.

2017. okt. 27. 20:57
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem a megapixel számít.

Attól, hogy 100 megapixeles egy kép, attól még lehet egy szutyok.

Inkább azt írd le, hogy mire használnád és mennyit szánnál rá.

2017. okt. 27. 20:59
 2/7 A kérdező kommentje:
Imádok fényképezni és komolyan szeretnék foglalkozni vele. Nyilván nem egy csúcskategóriás hiper-szuper gépre gondolok, de jó képeket szeretnék vele csinálni. 100000 ft alatt lehet kapni jó gépet? (Canon pl?)
2017. okt. 27. 21:01
 3/7 anonim ***** válasza:
53%

Elmondható, hogy 12 MP már elég egy fotóhoz, de ez önmagában édes kevés. Sokkal fontosabb a képalkotó szenzor nagysága, az objektív minősége ( a lencséken használt bevonatok, optikai tulajdonságok, torzítás mértéke, kromatikus aberáció, színhűség, üveg vagy műanyag......stb !!!) és mindezeken felül az objektív fényereje.

Az azért nagy általánosságban elmondható, hogy fotózáshoz az 1/2.3"-as méretű szenzor kevéske. 100ezer alatt ezt rakják az összes kommersz gépbe. Ezek csak fényképezőgépnek látszó tárgyak. Ugyanis az ezzel a szenzorral készült képek jellemzően zajosak. Csak erős fénynél képesek értékelhető minőséget produkálni.

Fényképezéshez minimum 1"-os szenzor ajánlott, vagy attól nagyobbak: 4/3 ; APS-C.

Én 1"-os szenzoros gépet használok és tapasztalatból mondom, hogy átlagos fényviszonyok között kiváló zajmentes képeket készít.

A legnépszerűbbek az APS-C szenzoros dslr-ek, ezekkel már gyengébb fényviszonyok között is jó képeket lehet lőni , köszönhetően a szenzor nagyságának ill, a magas ISO tartományban jellemző alacsony zajszintnek.

De jó tulajdonsággal bírnak a 4/3-as gépek is , és ma már a dslr gépek mellett a milc gépek is egyre népszerűbbek.

2017. okt. 27. 22:18
 4/7 anonim ***** válasza:
79%
A képfeldolgozást tekintve vannak nagy előnyei a nagy felbontásnak - kivéve, ha amiatt meg olyan zajos lesz, hogy a zajszűrés elrontja a minőséget. Bár egy 40 megapixeles képnél a zaj is másképpen jelentkezik, mint egy 10 Mp-snél, több a nagyobb felbontásnál a képi információ. Gyors munkánál vagy az objektív miatti határon esetleg elég erősen kell vágni. Az általános végső felhasználás az ugye a facebookra felnyomás, 960 pixel hosszabbik oldalon. :)
2017. okt. 28. 11:54
 5/7 anonim válasza:

Én azt javaslom, hogy menj be egy Média Marktba. Ott vannak kipróbálható gépek. Nézd meg melyik milyen, ha kell kérdezz eladót.

És ha kiválasztottál egy szimpatikust, keress rá hogy hol mennyiért árulják. Én így vettem meg egy MILC gépet 20ért olcsóbban.

2017. okt. 28. 15:59
 6/7 anonim ***** válasza:
Én is megvártam a Red Friday napot az MM-ben és úgy vettem gépet 13% kedvezménnyel.
2017. okt. 28. 16:04
 7/7 anonim ***** válasza:

Például kezdésnek ezzel a kis kompakt géppel egész jól el lehet lenni: Sony Cyber-shot DSC-HX60

Vagy a Panasonic az amivel nagyon sok jó tapasztalataim vannak.

A többi egy kaptafára megy sajnos.

2017. nov. 1. 02:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!