Milyet ajánlotok? (kezdő)
Annyira nem vagyok jártas a fényképező kategóriában, de most úgy döntöttem, hogy szeretnék vásárolni egy "komolyabb gépet". Többnyire gyerekeket, állatokat szoktam fotózni, így az gyakran elmosódik. Olyat keresek, aminek cserélhető az objektíve, jó a fókusza, stb stb. Viszont sem a márkákat sem a fajtákat nem ismerek. Tudnátok segíteni?
Tudom nem sok kritériumot adtam meg, de remélem, hogy így is tudtok segíteni. :)
Gondolom gyerek mellett nem vagy eleresztve anyagilag féktelenül és a 100.000ft már halál?
Ezen áron kapsz egy "játékot", ami elég e téma megismerésére.
Kezdőként egy használttal jobban jársz, aminek van még egy fél élete, mármint vagy 50.000expo hátra a 100.000-ből.
Less canon, nikon, pentax vonalon szerintem.Az alja az min ugyanolyan csak a forma más.
Keress fel boltokat, vedd kézbe őket-próbáld ki-lehet sok helyen és viszel kártyát magaddal a képeknek, hogy otthon kielemezzed és eldöntsd, melyik "jó" számodra.
Ha tükrösbe fogsz, az pénznyelő lesz, ezzel legyél tisztába és mérlegeld, hogy emlékképeknek megéri e a beruházás...
szerintem ezzel barátkozz! Nézz róla teszteket és dönts!
objektívjének jó a fényereje így nem fog bemozdulni a téma ha csak ezen múlik....
# 4
Canon vonalon, ez megtenné kezdetnek:
Nikon:
Pentax ( őt hagynám, már nem a régi ):
Lehetsz még a hardveraprón vagy a fórumindexen bár ezeken sok a görény mesemondó kereskedő.
Esetleg még a vatin magánszemélytől értékelések alapján.
Obik szempontjából én a canont pártolom és gép szempontjából 50D alatt nem adnám.Annak van fogása is, tarthatósága...a többi csak játék méretekkel vicc, de ez ugye kezeid méretétől függ.
A nikon se oly rossz, de fogása nem az igazi és gyártói obik sokkal drágább a canon-hoz képest.
Ha később akarod fejleszteni akkor Canon. De nagyon nézz utána hogy a legegyszerűbb váz meg fog e felelni az igényednek.
Itt egy fórum. Ezen érdemes körül nézni.
Ajánlom a 4/3-ot is (Ez a Panasonic és Olympus Mind2 jó minőség)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!