APS-C vagy M4/3 - hosszú távon melyiket válasszam?

Figyelt kérdés
Kompakt gépről váltanék feljebb, a kis méret miatt maradva tükör nélküli kategóriában gondolkozom. Nyilván a mostanihoz képest mindkét szenzor sokkal jobbnak fog tűnni, de mit vegyek, ha 1-2 év múlva nem akarom megbánni a döntést? (most csak az érzékelőről van szó, tudom hogy évente jönnek ki még nagyobb tudású, még töb extrával felszerelt vázakkal a gyártók).
2017. okt. 8. 21:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Attól függ mennyire vagy árérzékeny.

Az APS-C valamivel jobb mindenben de csak valamivel leszámítva az árat ami 4/3 esetében átlagban valamivel jobb. Főleg az objektívek tekintetében.

Vannak spéci dolgok amit csak Canonhoz lehet kapni mivel ez a legelterjedtebb. Pl, AF fordítógyűrű ilyesmik.

A Canonnak a legjobb az AF rendszere.

Ha viszont mindenképpen MILCet akarsz akkor szerintem a 4/3ot válaszd mert jó az obi választéka (Pana, Oly együtt) és nem kell hozzá adapter hogy fel tudd tenni az adott márka teljes objektív választékát. Az adapter pediglen pénzbe kerül (+40ezer HUF). Ha megelégszel a 4/3 felbontással akkor ugyanolyan szép zajmentes képeket tudsz csinálni 4/3dal is mint APS-Cvel. Tehát a képzajjal a 4/3 esetében sem lesz problémád (mondjuk ISO800ig).

2017. okt. 8. 21:48
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Igen, a nagyobb objektívválaszték elég sokat nyom a latban. Az árakat elnézve, jobban kijövök ha veszek a géphez egy fix f/1,7 körüli 50mm Pana/Oly lencsét, mint ha ugyanezt mondjuk Sony verzióban tenném. Ami fontos, hogy rosszabb fényviszonyok között is használható képeket tudjak lőni, pl. egy étteremben, esti városnézésnél, vagy kiállításon. Mondjuk a mostani kompaktnál kb minden csak jobb lehet:D
2017. okt. 8. 23:05
 3/11 anonim ***** válasza:

A gyártók MILC obiválasztéka meglehetősen gyér. Egyszerűen nincsen még akkora piaca a MILCeknek hogy megérje olyan választékot kifejleszteni és marketingelni mint amilyen pl. Canon DSLR.

Kivéve a Panasonicot ami egész elfogadható de a Panához még hozzájön az Olympus. A kettő együtt bőséges választékot ad.

Ennek ellenére sokan váltanak 4/3ról Fujira. Nyilván ők megtalálták a nekik való objektívet a Fuji választékában.

2017. okt. 9. 09:39
 4/11 anonim ***** válasza:
Azzal azért kiegészítem, hogy a Fuji egész jó objektív-választékkal rendelkezik, de egy fényerős obi ára a Fujinál 150ezernél kezdődik míg Panahoz 50ezer HUF magasságában gyönyörű képet adó fényerős objektívet kapsz.
2017. okt. 9. 11:59
 5/11 anonim ***** válasza:
A rosszabb fényviszonyok közötti fényképezés, azaz a magasabb ISO-n is kevés zaj éppen az M4/3 ellen szól. Jellemzően minél kisebb érzékelőből hoznak ki minél nagyobb felbontást, annál alacsonyabb ISO-n jelenik meg a zaj.
2017. okt. 9. 17:51
 6/11 anonim ***** válasza:

Ezzel semmi újat nem mondtál. El lett mondva az elején hogy az APS-C sok mindenben jobb valamivel de csak valamivel.

Amúgy a Fuji mindenképpen jobb választás mint a 4/3 de le kell ülni matekozni hogy hogy mire van szükség és hogy ér e annyit...?

2017. okt. 9. 22:35
 7/11 A kérdező kommentje:
Hát most már elég bizonytalan vagyok, a válaszok láttán :D Igen, az eddig is necces volt, hogy az APS-C tényleg SOKKAL jobb képminőséget jelent-e, mint az M4/3 (a kompaktnál mindkettő jóval nagyobb, az FF-nél mindkettő jóval kisebb). ha a Sony ILCE gépeket nézem, ott sokat nyom a latban a 20+ MP és a hibrid AF, viszont mondjuk a Panasonic milcek egy részénél van váz stabilizátor, ami hosszabb záridőt tesz lehetővé... Azt gondolom, hogy kifejezetten rossz képeket már egyik rendszer sem készít, és a célom sem az, hogy plakátméretben nyomtassak.
2017. okt. 10. 08:42
 8/11 anonim ***** válasza:
Mekkora az a plakát méret?
2017. okt. 10. 09:35
 9/11 A kérdező kommentje:
Jogos:) Én max. albumba szoktam előhívatni kis képeket a családi eseményekről, de már az is egyre ritkább, mert a nagyszülők is szívesebben nézik meg online a fotókat. A "művészi" dolgokat, meg az érdekesebb dokumentációt, pl. beszámolót egy autókiállításról csak feltöltöm ide-oda.
2017. okt. 10. 10:10
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem nagyon értem hogy akkor minek a plakátméret?

De ha felbontásra utazol akkor érdemes megbarátkozni a tükörreflexszel és megcélozni egy Canon 700d-t vagy jobbat.

2017. okt. 10. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!