Sony A6000 vagy Lumix GX80?
Figyelt kérdés
Kb. erre a két gépre szűkült a választási lehetőség, miután igény támadt egy zsebre vágható gépre spontán utcai / szociofotózásra, telefonnál jobb minőségben.
A tesztek alapján mindkét kamera rendben van, ami érdekel, hosszú távon melyikkel járok jobban, pl. objetíveknél? A Panasonic/Olympus obik ugye elvileg felcserélhetők, Sonyból viszont kevesebbet és drágábbakat gyártanak, ezt jól tudom?
Típushibák, élettartam, szervizhálózat szempontjából van különbség?
Illetve ha mégsem bővíteném a cuccot, jobb vétel lehet egy kisméretű csúcskompakt?
2017. aug. 24. 14:32
1/6 anonim válasza:
GX80-ban van beépített stabilizátor, mégpedig szenzor és optikai is, míg az A6000-ben akkor lesz csak ha az obiban van. Jobban is néz ki a Panasonic, a szenzor mérete ami különbözik, de képminőség nem biztos hogy jobb is. Ha manuális objektívet tennél rá, akkor számít szintén a szenzor mérete.
2/6 anonim válasza:
Szerintem is inkább Pana. Oké, a szenzor nagyobb a Sonyban, de kevés és drága objektív van hozzá, ahogy írtad. Az Oly, Pana tényleg cserélhető. Én még megnézném a helyedben a Panasonic G7-et.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, én is a Panára hajlok most már, főleg az érintőképernyő meg az objektívek miatt. A G7 az ára miatt kiesik, fotóra szerintem a GX85 is teljesen jó lesz. Néztem még a GX800-at, ami még olcsóbb és kisebb, de abban se vakupapucs, se kereső nincs.
2017. aug. 25. 11:22
4/6 anonim válasza:
Ha fotó akkor az x80 is tökéletes lesz!
5/6 anonim válasza:
Én ezt venném. Tényleg belefér a zsebedbe, villámgyors, diszkrét, streetfotóra tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!