Nikon D3300 vs. D5300?

Figyelt kérdés
Megnéztem már sok összehasonlítást és őszintén szólva az 5300 felé húz a szívem, viszont nem tudom eldönteni, hogy van-e annyival jobb, hogy megérje azt a plusz pénzt rákölteni :/

2017. aug. 19. 09:12
 1/8 anonim ***** válasza:
75%

Laura, kisszivem, miért húz afelé a szíved? Van valami oka, vagy csak a nagyobb szám a D betű után?

Mert ha valamilyen funkciója, tulajdonsága az, ami neked megdobogtatja a kicsi szivedet, akkor bizony vagy megosztod velünk, melyik az - együtt azzal, hogy mennyire értesz hozzá (nyilván semennyire, a kérdésed alapján), mik a terveid a géppel, milyen az anyagi helyzeted, stb. -, vagy eldöntöd egyedül, mint felnőtt ember, hogy neked az a tulajdonság, funkció megéri-e az extra költséget.

Ennyi infóból ugyanis, amit itt nekünk megadtál, mindössze annyit lehet biztosra mondani, hogy kisnyúl.

2017. aug. 19. 10:37
 2/8 anonim ***** válasza:
Édes galambom, hogy te mekkora gyökér vagy... Az életben is így beszélsz az emberekkel, vagy csak itt a neten engeded ki a gőzt?
2017. aug. 19. 16:09
 3/8 A kérdező kommentje:

"Kedves" első válaszoló!

Nyilván azért nem adtam meg több infot, mert olyanoktól várom a választ akinek tapasztalata van ezekkel a fényképezőgépekkel, vagy esetleg hasonló helyzetben volt mint én és megvette valamelyiket és esetleg megbánta vagy éppen teljesen elégedett vele. Szerintem elég egyértelmű, hogy nem olyanoknak teszem fel a kérdést, akiknek fogalmuk sincs arról hogy milyenek ezek a gépek vagy hogy mi a különbség köztük.

2017. aug. 23. 09:03
 4/8 A kérdező kommentje:
De hogy minden tiszta legyen, elsősorban fényképezésre szeretném használni és habár természetesen filmet nem szeretnék vele forgatni, a videó készítés funkciót is használnám. A különbség elsősorban az hogy míg a D5300 39 pont af rendszerrel rendelkezik, addig ha jól tudom a d3300 csak 11.A D5300-nak flip-out monitorja van + beépített wifi es GPS. Ezen kívül külső mikrofon bemenet ami a D3300-nak szintén nincs. De ez csak pár dolog, több okból sem akartam ide leírni a részletes leírásukat, mert egyrészt mint mondtam olyanoktól várok választ, akik ismerik ezeket a gépeket, másrészt ha valaki nem ismeri őket de alapjáraton ért a fényképezőgépekhez és nagyon segíteni szeretne, akkor a neten nagyon szépen részletesen leírt ismertetők vannak. És valóban amatőr fotós vagyok, nem szakértő, viszont TALÁN ez az oka hogy itt kikérem az emberek véleményét, akik kicsit talán jobban értenek a gépekhez. Ahhoz talán nem kell profi fotósnak lenni.
2017. aug. 23. 09:36
 5/8 A kérdező kommentje:
*pontos
2017. aug. 23. 09:38
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Laurám! Látom, nem érted a problémát. Nem az a baj, hogy hülyék vagyunk és nem tudjuk kiguglizni a két modell technikai specifikációját.

A gond az, hogy én én vagyok, és én nem tudom, hogy NEKED szükséged lesz-e az extra funkciókra.

Kicsit bővebben, hogy átérezd a dolgok súlyát: én nem tudok meglenni a kihajtható kijelző nélkül, mert olyan a téma, amit általában fotózok, hogy kell. Ugyanakkor leszarom, hány fókuszpont van, mert az esetek 99 százalékában csak a középsőt használom. Nincs szükségem GPS-re, mert mindig tudom, hol vagyok, ugyanakkor a Wifi megkönnyíti az életemet - de nem elengedhetetlen.

Tudod, mi ezzel a baj? Hogy ez ÉN vagyok. Az ÉN SZOKÁSAIM, az ÉN MUNKASTÍLUSOM, az ÉN IGÉNYEIM.

ÉN nagyon ügyesen el tudom dönteni, hogy AZ ÉN ELVÁRÁSAIMNAK melyik gép felelne meg, és hogy NEKEM megéri-e a drágábbik.

Azonban ez mocskosul nem kéne, hogy téged érdekeljen vagy befolyásoljon.

Én kimondottan rosszul érezném magam, ha az én megszokásaim miatt vennél valamit, amire nincs szükséged, vagy mondanál le valamiről, ami nagyon jól jönne neked.

Úgyhogy csak ismételni tudom magamat: ha már voltál olyan ügyes, hogy megtaláltad a különbségeket, akkor NEKED kell eldönteni, hogy melyikre van szükséged.

És ezt akkor is így gondolom, ha ezt a válaszomat is lepontozzátok.

2017. aug. 23. 16:28
 7/8 A kérdező kommentje:
És ezt feltétlenül ilyen stílusban kell megfogalmazni gondolom.
2017. aug. 24. 21:01
 8/8 Tamás1233 válasza:
Szia, nekem a megjelenése óta van egy D5300 -asom és nagyon meg vagyok vele elégedve. Szerintem a flip képernyö miatt már megéri! :-)
2017. szept. 18. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!