Milyen kamerát ajánlanátok színpadi produkciók (színház, koncert, próbaterem) felvételekre,100 ezer Ft környékén?
Milyen minőségű felvételt szeretnél kapni, s milyen felhasználásra.
Gondolom, engedélyed van.
Természetesen minél jobb minőséget, ne olyan legyen az eredmény, hogy fényváltás után percekig keresi a fókuszt, és fekete háttér előtt kiégett foltok látszanak.
Persze ennyi pénzért kompromisszumot kell kötni...
A fényképezőgépeket nem elsősorban videózásra tervezik. Tehát lehet hogy jobban jársz ha veszel egy videokamerát.
60-70 rugóért lehet az eladási listák élén lévőket kapni.
De ha mindenképpen jó minőséget akarsz akkor vegyél egy Canon 1300d-t aztán muzsikál ameddig muzsikál.
Alapból mind2 ugyanazt a felbontást produkálja viszont a Canonét fel tudod interpolálni ha szükséges a videokameráét már sokkal nagyon nem. Meg a Canon valószínűleg jobb fényérzékenységet tud felmutatni ami beltéri felvételeknél nem utolsó.
Köszönöm a választ!
Igen, én is videokamerára gondoltam (full HD, memóriakártyás, optikai képstabilizátor, stb.), nem fényképezőgépre.
Ezeket már több, 100 ezer Ft alatti videokamera típus tudja. Csak a legalkalmasabbat keresem. Az is előny lenne, ha lenne rajta külső mikrofon csatlakozó a jobb hangminőség miatt.
Azt is hozzá kell tenni hogy ezeknek a kommersz videokameráknak nagyon parányi lapkája van , töredéke az APSC-nek (bőven egy nagyságrenddel kisebb kb. huszada).
Tehát ha minőségre utazol lehet hogy érdemes megkockáztatni a Canon 1300d-t
Csak rápislogtam az árukeresőn:
150ezer-nél kezdődik az aminek van mikrofon bemenete
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!