Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Hány éves tükörreflexes gépet...

Hány éves tükörreflexes gépet érné meg megvenni?

Figyelt kérdés

Használtan szeretnék venni de itt olvastam hogy max 50 ezerért 8 vagy 10 éves gépet már nem éri meg mert elavult

Mondjuk egy 5 v 6 éves gépet megerne? Ha kicsit többet szannek rá ?

Milyen kezdő olcsóbb használt gépeket tudtok ?

Eddig canon 40D-t és canon 1100d t vadásztam de akkor keresek valami nem ilyen elavult gépet

2017. aug. 4. 14:19
 1/8 anonim ***** válasza:

'elavult'???

Veletlenul pont van egy elado EOS 350D-m, kb. 35e expoval, 18-55 IS II objektivvel...

2017. aug. 4. 14:48
 2/8 A kérdező kommentje:
Ezt írtak egy másik kérdésem nel 40d re meg 1100dre hogy már elavult és ne vegyem meg .... mennyi? :D
2017. aug. 4. 14:57
 3/8 anonim ***** válasza:

Érdemes figyelni a vonatkozó fórumokat.

A legjobb szerintem az index fórumon a fotós rész adok-veszek fóruma.

Gyakran dobnak fel még garanciális, pár ezere expós gépeket az eredeti ár 60%áért.

Ha nem sürgős érdemes egy ilyet megvárni. És akkor nem is elavult és ennyiért megéri.

2017. aug. 4. 15:35
 4/8 anonim ***** válasza:

Egy zárcsere egy 350D-n 35 ezer forint. 30k+ exponál és 10 éves elettartamnál ez már bármelyik kattintás után aktuális lehet, ahogy az alaplap, vagy a többi alkatrész sem örökéletű.

Ezt tetézi, hogy a Canon megkezdte a régi gépek alkatreszellátásának megszűntetését. 300D már nem javítható, a Canon nem biztosít alkatrészt.

Nem nehéz kitalálni, hogy a következő hullámban melyik gép fog lekerülni a listáról

[link]

Persze tudom, a használt gépben csak 25-35k expó van, a Canon meg 100k-t mondott, de ugye ez csak egy tervezési értek, a valóságban nincs rá semmi garancia, hogy tényleg el is megy 100-at (nem véletlen, hogy a garancia is 2 év és nem számít az exposzám), a tapasztalatok alapján 30-60k között megy tönkre a legtöbb 2-3-4 számjegyű gép.

[link]

[link]

És igen, elavult. Nekem régi vázam van egy pár L-es üveggel, tehát látom, hogy mit bír a váz, mert az objektívek képesek kiszolgálni akar egy modern gépet is (sok gép megfordul nálam egy-egy fotózásra). A zajosodás (főleg magasabb érzékenységen szignifikáns). Az újabb vázat gin nélkül tekerem be 1600-3200-ra ott, ahol a sajátomon már az 1600-at is fontolgatom. És akkor se videó (nekem nem faj, sokaknak igen), se normális hátsó panel, és milliónyi apróság.

Persze mindenki maga dönthet, hogy bele mer e vágni egy 8-10+ éves gépbe, csak nem kell csodálkozni ha 2 hét után megadja magát, és ehhez még az sem kell, hogy becsapjon az eladó, a zárba senki nem lát bele, ugyanúgy lehet benne még 30-40 ezer expó, ahogy már csak egy tucat.

2017. aug. 5. 09:45
 5/8 anonim ***** válasza:

40D-t már nem érdemes venni, az nagyon régi gép, inkább egy 60D-t.

A négyjegyű széria is felejtős (a belépő szint legalja), gondolom ha 2 jegyűeket nézegeted, akkor van rá pénzed is, szóval inkább azt vedd akkor.

2017. aug. 6. 14:37
 6/8 A kérdező kommentje:
Hát először ilyen max 50-60 ezret gondoltam valamin tanulni :)
2017. aug. 6. 21:08
 7/8 anonim ***** válasza:
Vedd meg a 220volt használt termékes oldaláról vagy a Nikon D50-et, vagy a D80 vázat. Obit meg tudsz hozzá szerezni olcsón, ebay-ről.
2017. szept. 18. 12:56
 8/8 anonim ***** válasza:
D50?? Te tudod milyen régi elavult váz az? xD Még úgy is jobban jár, ha vesz egy D90-et, pedig mai szemmel nézve már attól is inkább szabadulni kell. Nikonból a minimum egy D3200 vagy D5200. Ha több pénze van akkor esetleg egy D7000/D7100 ami a D90 sorozat utódjai.
2017. szept. 18. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!