Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Canon eos 750d fényképezőgéphe...

Canon eos 750d fényképezőgéphez ki milyen objektívet ajánlana?

Figyelt kérdés

2017. aug. 4. 00:50
 1/10 anonim ***** válasza:

Canon EF 24-70 f2.8 L USM II

[link]

2017. aug. 4. 07:00
 2/10 anonim ***** válasza:

Ha van pénzed "L" obikat, de az " L 24-105mm " sokoldalúsága miatt ajánlott.

Amennyiben nincs lé, mindegy a választás, mert olcsó hús-híg lé.

2017. aug. 4. 08:30
 3/10 anonim ***** válasza:

Azért az erős túlzás, hogy mindegy, a sokoldalúság sem feltétlen szempont. A lényeg az lenne, hogy az adott feladatnak megfelelő objektívet válasszunk, illetve válasszon a kérdező.

Mivel azonban a kérdésből nem derül ki, mit szeretne, mi a cél, ezért feltételezhetjük, hogy

a) fogalma sincs, mit akar fotózni, vagy

b) "természetet, embereket és állatokat, meg néha nyaralást és családot" - azaz mindent, tehát semmit.

Erre viszont a legjobb a 18-55 mm-es kitobjektív, aztán ha nem unja meg a hobbiját két-három hónap alatt, akkor talán elkezd kicsit foglalkozni is vele, és előbb-utóbb magától is tudni fogja, mire van szüksége.

2017. aug. 4. 08:44
 4/10 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem oda írni, hogy leginkább táj képeket meg portrékat csinálnák, de úgy tudom ezekhez külön obi kell, de még kezdő fotós vagyok ezért valami kettő közötti kellene és aztán szép lassan ha jól megy venni a drágább obit
2017. aug. 4. 09:07
 5/10 anonim ***** válasza:
Mit szeretnél fotózni?
2017. aug. 4. 09:55
 6/10 anonim ***** válasza:

A legkézenfekvőbb egy 18-55-ös lenne. Ha hajlandó vagy többet rááldozni, és jól jön a nagyobb zoom, akkor 18-135 USM lehet még jó választás, ez ugyan még nem a super zoom kategória, de minőségben lekörözi azokat. Emellett nagyon jó kirándulásokhoz, társasági események megörökítéséhez. Ha viszont inkább a lehető legszebb elmosott hátteret szeretnéd portréhoz, akkor nézz képeket a Tamron/Sigma 17-50 f/2.8-as obival készültek között. Ez is még olcsó kategória, cserébe kapsz egy fix fényerőt és rugalmas zoom lencséhez.

Én ezeket tudom javasolni, innentől kezdve az igényeidhez és a pénztárcádhoz mérten kell döntened.

2017. aug. 4. 10:05
 7/10 anonim ***** válasza:

Tájkép: egy 18-55 IS II megfelel a célra.

Portré: 10 ezer körül kapsz régi manuális fényerős objektívet, mondjuk Helios 44M, vagy Pentacon 50/1.8, meg egy adaptert, és ezekkel nagyon jó portékat lehet csinálni. Egyedüli hátrányuk a manuálfókusz, de mivel portrénál nem kell sietni, ezért talán nem akkora érvágás. Viszont ha több a keret, akkor a Canon 50mm/1.8 STM-et ajánlom, az is egy viszonylag olcsó és jó obi.

2017. aug. 4. 15:16
 8/10 anonim ***** válasza:

Utóbbi jól írja, hogy M42-es obit szerezzél akár 1,4-es takumart chipes adapterrel és az segíthet a fókusz beállításánál manuálban egy jelzéssel.

Részemről a canon 18-55-ös obival biztosan nem kezdenék, az alja bár kezdetnek, de pénzt kiadni érte...magánügy.

A sigma-tamron-canon alsói is elég fos lénygében optikában és olykor mechanikában is.

Elmész egy boltocskába gépeddel és rápróbálsz néhány obit, majd készítesz pár képet mindegyikkel tesztnek, otthon meg kielemzed...ez a legegyszerűbb, mint mindenki véleményére hallgatni.

Próbálj ki egy "L" obit is és meglátod, hogy semmi értelme fosokkal szenvedni.Az F4 sem gáz, mert a stabi remek, de ha még jól is tudsz lélegezni-gépet fogni, mint ha 1,8-at használnál.

2017. aug. 4. 16:03
 9/10 anonim ***** válasza:
Én 10 ezerért vettem szűrővel meg napellenzővel az IS II verziót, az tűrhető. Főleg ennyiért (én sajnos nem vagyok eleresztve pénzzel, szóval ez van, meg egy 40D), de azzal egyetértek hogy nagyon fos műanyag. Az USM-es optikák nem rosszak már egyébként annyira.
2017. aug. 4. 18:02
 10/10 A kérdező kommentje:
18-135 IS STM objektívvel veszem, próbáltam 700d-n és nem volt rossz, szerintem kezdésnek megfelel, és majd később beújítani egy másikat. Köszönöm a válaszokat.
2017. aug. 10. 07:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!