Kevesebb megapixel?
Sziasztok!
Elsőre talán butának tűnő kérdés ez, de nem igazán értem. A legtöbb telefon ma már min. 13 megapixeles kamerával rendelkezik. Ma pedig nézegettem kamerákat (pl. Panasonic HC-V180), ami 2,5 megapixeles. Biztos van ebben valami csavar, és arra lennék kíváncsi mi az. Előre is köszönöm a válaszokat! :)
"Az a csavar, hogy nem a megapixel határozza meg a kép minőségét."
Akkor mi? Leírhattad volna azt is, azért egy 2,5 mpixel egy 13 megapixelessel attól független nem értem hogy venné fel a versenyt.
A fénykép készítés, és a videó készítés két külön "kávéház".
A régi tévék 640x480 pixelesek voltak, vagyis 0,3 megapixeles kép már tűéles volt rajta. Ugyanezzel a felbontással fényképet kinyomtatni , talán egy bélyeghez elég lenne...
Vagyis videózáshoz sokkal kevesebb pixelre van szükség mint fényképhez.
Az említett kamera full HD felbontású képet rögzít, ami 1910x1080= 2 megapixel. Ami videózáshoz tökéletes, sőt talán még egy 9 X 13 cm-es fényképhez is elég lehet, de nem nagyobbhoz.
A 13 MP már A3-as képnyomtatásához is elég lehet, de mivel telefonokról esett szó, így a kis szenzor erre a feladatra sem a legideálisabb. Arra már ott vannak a nagyobb szenzoros fényképezőgépek: 1"; 4/3 ; APS-C ; Full frame...
A telefonok is kb. 2,5MPixeles érzékelővel rendelkeznek majd ennek a képét interpolálják fel 7 MPixel körülire. Ha dupla objektíves akkor 13 Mpixel is lehet.
A csavar ott van hogy a telefonok interpolálnak a kamera meg nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!