Canon Eos 6D fókuszrendszere portrénál mennyire használható?
Igen általános a kérdés... mekkora fényben? Jó fényben a szélsők is jobban teljesítenek. Milyen lencse? Az én 135/2 vagy 200/2,8-as szerkezeteimmel még a középsővel is három felvétel is kellhet, hogy egy úgy sikerüljön, ahogy én akarom, van, ahol a szemhéj széle élesebb, mint a szemlencse, van, ahol a festékkel hangsúlyozott szempilla elviszi a fókuszt...
Egyfolytában nem vagyok kibékülve a fókusszal, de
1. igazából a Canon az igen nagy fényerejű objektíveknél kissé csődöt mond, ez az autofókusz biznisz ez jellegzetesen a kommersz lencsékre van kitalálva, 4-5,6 fényerőnél általában nem mondható az, hogy életlen a téma
2. sötétben nincs jobb Canon, ahogy a teszteket nézem, azóta se
3. az előző gépeimnél sem volt 100 %-os a találati arány technikai szempontból (az új gépeket nem ismerem közelről)
Hát ez az, a 6D-nél a nem-középsőkre az van írva, hogy F3,2-5,6 közötti objektívekre a nem "nagy pontosságú" és nem "kereszt típusú" élességállításra képes.
És a középső is csak úgy képes a "nagy pontosságú"-ra, hogy nem "kereszt típusú".
Ezzel együtt is a tapasztalatom az, hogy jobb fényerőnél a szélső sem téved többet. Ami nálam jellegzetes, hogy a helyes expohoz (világosszürke) ISO 12800-nál F2,8 és 1/400, ott már elég nagy a selejtarány mozgó témánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!